24.6 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Κυπελλούχος Αγγλίας και πάει για το πολυπόθητο treble! (vid)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας κατέκτησαν το 7ο Κύπελλο της ιστορίας τους με δύο απίθανα γκολ του Γκουντογκάν και φορτσάρουν για τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ

Το όνειρο της κατάκτησης του treble είναι κάτι παραπάνω από εφικτό για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές Αγγλίας μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ, υπέταξαν με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησαν το FA Cup για 7η φορά (πρώτη μετά το 2019) στη 13η συμμετοχή τους σε τελικό Κυπέλλου.

 

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν στο προτελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Πολιτών (έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα) πέτυχε δύο απίθανα γκολ – το ένα καλύτερο από το άλλο – και έκρινε τον τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το πάλεψε αλλά δεν είχε λύσεις στην επίθεση. Κάπως έτσι έμεινε στα 12 Κύπελλα και γνώρισε την ήττα σε δεύτερο σερί τελικό μετά από εκείνον του 2018, σε 22 συμμετοχές της.

 

Μόλις 13″ από τη σέντρα η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Ορτέγκα γέμισε για τον Χάλαντ που έπιασε την κεφαλιά, ο Λίντελοφ προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι αλλά άθελά του ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα στον Γκουντογκάν που έπιασε το σουτ στην κίνηση κι άφησε άγαλμα τον Ντε Χέα για το 1-0

 

Ο φορτωμένος άξονας των τυπικά φιλοξενούμενων δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, καθώς οι Πολίτες είχαν την κατοχή της μπάλας και λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 4′ η κεφαλιά του Ρόδρι πέρασε άουτ, στο 6′ το σουτ του Γκρίλις δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ντε Χέα, ενώ ανάλογη κατάληξη είχαν τα σουτ των Ντε Μπρόινε και Χάλαντ που δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν και στη μοναδική στιγμή που προσπάθησαν να δημιουργήσουν, κέρδισαν πέναλτι.

Ο διαιτητής τσέκαρε τη φάση στο 33ο λεπτό με on field review και υπέδειξε πέναλτι, αφού ειδοποιήθηκε από τον VAR. Ο Γκρίλις βρήκε την μπάλα με το χέρι στο γέμισμα που επιχείρησε να κάνει με το κεφάλι ο Γουάν-Μπισάκα από τα δεξιά και ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 1-1.

 

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα σάστισαν από τη μη αναμενόμενη εξέλιξη (βάσει της εικόνας του αγώνα) και στο 42′ γλίτωσαν από το 1-2 όταν ο Βαράν δεν βρήκε καλά το σουτ με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία.

Εκ νέου το προβάδισμα για τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθε στο 51ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε πανέξυπνα φάουλ με πάσα, ο Γκουντογκάν έπιασε ξανά ένα σκαστό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντε Χέα που τη βρήκε ελάχιστα.

 

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πέρασαν σε καθεστώς… διαχείρισης και οι Κόκκινοι Διάβολοι με την είσοδο του Γκαρνάτσο προσπάθησαν να φανούν πιο απειλητικοί. Ένα φαλτσαριστό σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού ανησύχησε τον Ορτέγκα, ο οποίος δεν επενέβη όπως δεν επενέβη και στο σουτ του Ράσφορντ.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι είχε το πλασέ του Χάλαντ μετά από γύρισμα από τα αριστερά ενώ στις καθυστερήσεις ο ΜακΤόμινεϊ σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Ορτέγκα να απομακρύνει σε κόρνερ στην τελευταία και μεγαλύτερη φάση του αγώνα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ (90+5′ Λαπόρτ), Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (76′ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (89′ Ακέ), Χάλαντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ (83′ ΜακΤόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Έρικσεν (62′ Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο (78′ Βέγκχορστ), Ράσφορντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς