22.6 C
Athens

Τέλος ο Τρινκιέρι από την Μπάγερν

Η κοινή πορεία της Μπάγερν Μονάχου με τον Αντρέα Τρινκιέρι ολοκληρώθηκε. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν τη λήξη της συνεργασίας τους με τον Ιταλό προπονητή μετά από 3 χρόνια.

Στο «τιτίβισμά» τους στο Twitter οι Βαυαροί αποχαιρέτησαν τον έμπειρο προπονητή στα ιταλικά, λέγοντας: «Ευχαριστούμε και εις το επανιδείν, κόουτς». Ενώ και ο ίδιος ο Τρινκιέρι μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του πρωταθλήματος από την Ουλμ είχε προαναγγείλει αυτό που συνέβη.

Ενώ και όσα είπε στο αντίο του ήταν ιδιαίτερα:

«Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Μπάγερν. Ήρθα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παίκτες και προπονητές βρήκαν τρόπο να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι αυτό το γκρουπ άξιζε περισσότερους τίτλους. Αλλά, στις κρίσιμες στιγμές η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Οπότε, έχουμε δύο τίτλους και δύο σειρές playoffs, που πήγαν σε πέμπτο ματς. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά πραγματικά δώσαμε ότι είχαμε», είπε αρχικά ο Ιταλός και αφού ευχαρίστησε έναν-έναν τους συνεργάτες του, αλλά και μέλη της διοίκησης των Βαυαρών, συνέχισε:

«Όλα τελείωσαν. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα καθημερινά. Έκανα λάθη και τα διόρθωσα. Αυτό ήταν. Ευχαριστώ και αντίο. Απλώς, είμαι λίγο… τρελαμένος που ο διαιτητές μου έδωσε τεχνική ποινή στην παράταση του τελευταίου μου παιχνιδιού. Είναι πραγματικά απίστευτο, γιατί θεωρώ ότι είναι άδικο κάτι τέτοιο σε μία τόσο ξεχωριστή στιγμή. Ορισμένοι διαιτητές νομίζουν ότι είναι… τροχονόμοι. Ότι παρκάρεις το όχημά σου μερικά εκατοστά πιο δίπλα από το επιτρεπόμενο όριο και εκείνοι σου κόβουν κλήση. Αλλά, δεν είμαστε αυτοκίνητα και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με… πάρκινγκ. Είναι δύο ομάδες που παλεύουν και ένας εξαιρετικός προπονητής από την άλλη μεριά. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που με πλήγωσε σήμερα. Grazie e arrivederci (μτφ. Ευχαριστώ και εις το επανιδείν είπε στα ιταλικά)».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς