19.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 9-4: Φινάλε στην 5η θέση για τους Ερυθρόλευκους που αδίκησαν τον εαυτό τους (hls)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας «βύθισαν» τους Ούγγρους στο βροχερό Βελιγράδι κρατώντας τους χωρίς γκολ για σχεδόν 22' - Με την 5η θέση στο LEN Champions League επιστρέφουν στη βάση τους και κλείνουν τη σεζόν οι Ερυθρόλευκοι

Με την 5η θέση (δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατάταξης) στις αποσκευές του αποχαιρετά το βροχερό Βελιγράδι ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 9-4 της Φερεντσβάρος χωρίς να συναντήσει δυσκολίες στο τελευταίο ματς της σεζόν στο Final 8 του LEN Champions League.

 

Οι Ερυθρόλευκοι του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έδειξαν πόσο αδίκησαν τον εαυτό τους στο παιχνίδι με τη Νόβι Μπέογκραντ στο οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες και ο προπονητής της ομάδας και για αυτό υπάρχει και έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα.

Οι Ούγγροι που είχαν πρώτο σκόρερ με δύο γκολ τον Αργυρόπουλο (4/26 συνολικά και 1/9 στον παραπάνω) δεν βρήκαν σκορ για 22′ και ουσιαστικά κρατήθηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστή τον Μπίγιατς που έκανε 11 επεμβάσεις σε 15 σουτ (προσπάθησε να εξιλεωθεί για την κάκιστη πρεμιέρα και τον αποκλεισμό απέναντι στη Νόβι) ενώ από δύο γκολ πέτυχαν οι Βάμος και Γενηδουνιάς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το γκολ του Φιλίποβιτς έδωσε προβάδισμα στους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι πάντως δέχθηκαν ένα επιμέρους (0-3) για το 1-3 που έφερε και τη σφραγίδα του Αργυρόπουλου με τέρμα σε νεκρό χρόνο.

Το δεύτερο οκτάλεπτο είχε πολλά δοκάρια για τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και εξαιρετική άμυνα απέναντι στους Ούγγρους με τον Δερβίση να σπάει το ρόδι και να ισοφαρίζει (3-3).

 

Από εκεί και έπειτα, οι Ερυθρόλευκοι είχαν εύκολο έργο καθώς κράτησαν χωρίς γκολ την ισχυρή Φερεντσβάρος για σχεδόν 22′ (!) και έτρεξαν ένα 3-0 στην τρίτη περίοδο με δύο τέρματα του Μουρίκη και του Βάμος.

Το τελευταίο οκτάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Αργυρόπουλο να σπάει το ρόδι για τους Ούγγρους με ωραίο γυριστό γκολ αλλά χωρίς να αλλάξει κάτι ως το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 9-4

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 1-0, 3-0, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 1, Δήμου, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ζακόνι, Μόλναρ, Βάντοβικς 1, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 2, Ούμποβιτς, Φέκετε, Βίγκβαρι, Νάγκι, Βάργκα 1, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς