23.4 C
Athens

Σβάρτσμαν – Τσιτσιπάς 0-3: Εκπληκτικός ο Στέφανος, πολύ άνετα στους «16» του Ρολάν Γκαρός

Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοπέδωσε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με απίστευτη συγκέντρωση και τρομερή εμφάνιση με μεγάλη πίεση από το σέρβις - Κόντρα στον Όφνερ στους «16» του γαλλικού Open πριν τα... δύσκολα

Χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης και με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο χώμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5) καθάρισε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στους «16» του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Όφνερ (νούμερο 118).

Εκεί βέβαια σταματά το… βατό μονοπάτι καθώς εφόσον ο Έλληνας πρωταθλητής προκριθεί στα προημιτελικά τότε κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ με φόντο την τετράδα και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τρομερή συγκέντρωση και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα γιατί είχε επίσηςεντυπωσιακό σέρβις με το πρώτο να του φέρνει ποσοστό επιτυχίας στο 76% (59% στο δεύτερο) και συνολικά 6 άσους απέναντι στον Αργεντινό που δεν είχε καθόλου καλή παράδοση στο χώμα απέναντι στον Στέφανο και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία τα δύο πρώτα σετ και μάλιστα με τέσσερα μπρέικ (από δύο στο καθένα) ενώ στο τρίτο παρότι δέχθηκε μια μικρή πίεση επέστρεψε άμεσα με αποκορύφωμα το τελευταίο (9ο γκέιμ) όπου επέστρεψε από το 30-0 με δύο άσους κι έφτασε στην πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς