23.8 C
Athens

Σονέγκο – Ρούμπλεφ 3-2: Με τεράστια ανατροπή στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Ιταλός

Μετά από σκληρή μάχη, ο Λορέντσο Σονέγκο (No48) λύγισε με τεράστια ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ (No7) με 3-2 σετ (5-7, 0-6, 6-3, 7-6, 6-3) και έκανε την έκπληξη περνώντας στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ρούμπλεφ πήγε στο παιχνίδι με την παράδοση υπέρ του, αφού στις προηγούμενες 2 συναντήσεις του με τον Σονέγκο μετρούσε αντίστοιχες νίκες. Ο Ιταλός όμως πανηγύρισε την πιο σημαντική νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Το πρώτο σετ ανάμεσα στους δύο παίκτες ήταν για γερά νεύρα, με τους δύο τενίστες να μοιάζουν αλύγιστοι. Ο Ρούμπλεφ φαινόταν πως θα καθαρίσει σχετικά εύκολα, καθώς βρέθηκε μπροστά με 3-5, ωστόσο ο Σονέγκο αρνήθηκε να παραδοθεί τόσο εύκολα και επέστρεψε με δύο συνεχόμενα γκέιμ.

Ο Ρώσος όμως επιβεβαίωσε την κυριαρχία του μέχρι εκείνη τη στιγμή και απάντησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, παίρνοντας δύο συνεχόμενα γκέιμ και κλείνοντας το σετ με 5-7. Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε στο δεύτερο σετ και έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι το παιχνίδι τελείωσε, κερδίζοντας το με 6-0!

Εκεί όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ιταλού, που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και με 6-3 και 7-6 οδήγησε το ματς σε πέμπτο σετ. Εκεί, ολοκλήρωσε τη δουλειά που άρχισε και επικρατώντας πάλι με 6-3 γκέιμ πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς