20.9 C
Athens

Η μεγάλη βραδιά του Μαυροπάνου: Έλαμψε το άστρο του Έλληνα στόπερ στη νίκη – μισή παραμονή της Στουτγκάρδης κόντρα στο ανήμπορο Αμβούργο

Η Στουτγκάρδη έλιωσε με 3-0 το Αμβούργο με την υπογραφή του εξαιρετικού Ντίνου Μαυροπάνου, που πέτυχε ιστορικό γκολ και ετοιμάζει από τώρα βαλίτσες επιστροφής στην Premier League

Η Στουτγκάρδη παρουσιάστηκε αποφασισμένη να παραμείνει στην Bundesliga και με το καθαρό 3-0 έχει κάτι παραπάνω από τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στην έδρα του Αμβούργου, που έχασε με εφιαλτικό τρόπο την απευθείας άνοδο και δείχνει ανήμπορο να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Στην αναμέτρηση μπαράζ ανόδου των δύο ομάδων βέβαια, έλαμψε και το άστρο ενός Έλληνα. Ο Ντίνος Μαυροπάνος άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του με ένα ιστορικό τέρμα με τη συμπλήρωση μόλις ενός λεπτού στο ματς, όντας πλέον ο δεύτερος πιο γρήγορος σκόρερ στην ιστορία των μπαράζ αναμετρήσεων στη Bundesliga!

 

Γκολ… διαβατήριο ενόψει της επόμενης σεζόν, που όπως φαίνεται θα βρει τον διεθνή κεντρικό αμυντικό εκτός Γερμανίας, με ομάδες – ελίτ της Ευρώπης να διεκδικούν την υπογραφή του. Από την Ιταλία και τη Νάπολι μέχρι την επιστροφή στην Αγγλία με το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Γουλβς και Φούλαμ, το άμεσο μέλλον του Μαυροπάνου διαγράφεται λαμπρό κι ο ίδιος δείχνει με κάθε αφορμή ότι αξίζει άλλη μια ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο.

Στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι της Στουτγκάρδης άνοιξαν με το… καλησπέρα το σκορ χάρη στην κεφαλιά του Έλληνα κεντρικού αμυντικού και χρειάστηκαν απλώς ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος για να κλείσουν το μισό εισιτήριο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Δευτέρας (5/6) στο Αμβούργο.

Βάγκνομαν και Γκιρασί πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα της Στουτγκάρδης, ενώ οι Μπλε του Αμβούργου ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σούχονεν. Χειρότερα δεν γινόταν.

Στο ρεζουμέ, η Στουτγκάρδη πατάει γερά τα πόδια της στο τοπίο της Bundesliga μετά το πρώτο μπαράζ και το Αμβούργο ψάχνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, απ’ αυτά που πετύχαινε στη χρυσή εποχή του ‘ 70 και του ’80.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ 3-0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς