12 C
Athens

Αλλαγή του Μαρτσίνιακ από τον τελικό του Champions League εξετάζει η UEFA

Μπλεξίματα για τον Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ με την UEFA να εξετάζει πιθανή αλλαγή του ενόψει του τελικού του Champions League λόγω καταγγελιών για συμμετοχή του σε ομιλία ακροδεξιάς παράταξης

Ο τελικός του Champions League που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου, μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ πλησιάζει ωστόσο δεν κυλούν τα πάντα ομαλά. Πιο συγκεκριμένα ίσως υπάρξει αλλαγή διαιτητή. Και αυτό γιατί αυτός που έχει οριστεί, ο γνωστός στη χώρα μας, Σιμόν Μαρτσίνιακ έχει… μπλεξίματα.

Ο Πολωνός βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών της αντιρατσιστικής ομάδας Never Again, η οποία υποστηρίζει ότι ο διεθνής διαιτητής “προώθησε και συμμετείχε σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από έναν ακροδεξιό Πολωνό ηγέτη, τον Σλάβομιρ Μέντζεν”.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τον δημόσιο συσχετισμό του Μαρτσίνιακ με τον Μέντζεν και τις τοξικές πολιτικές του. Είναι ασύμβατο με τις βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η ισότητα και ο σεβασμός», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Never Again, Ράφαλ Πανκόβσκι.

Η UEFA αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «ολόκληρη η κοινότητα του ποδοσφαίρου αποστρέφεται τις ‘αξίες’ που προωθεί η εν λόγω ομάδα και παίρνει πολύ σοβαρά αυτούς τους ισχυρισμούς. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, αφότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς