16.5 C
Athens

Μπρέσια – Βουλιαγμένη 10-11: Ιστορικός θρίαμβος του ΝΟΒ, πρόκριση στα ημιτελικά του LEN Champions League! (vid)

Στην παρθενική του παρουσία σε Final 8 LEN Champions League ο εκπληκτικός ΝΟΒ πέταξε εκτός την Μπρέσια και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «4»

Η Βουλιαγμένη πέτυχε κάτι ασύλληπτο στο Βελιγράδι στην παρθενική της παρουσία σε Final 8 του LEN Champions League. Η εκπληκτική και νεανική ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς που τερμάτισε 4η στον όμιλο της πέταξε εκτός την Μπρέσια (10-11) που κατέλαβε την 1η θέση στον δικό της όμιλο!

Οι Ιταλοί ήταν το μεγάλο φαβορί και λόγω εμπειρίας αλλά και λόγω της πρωτιάς στον όμιλό τους απέναντι σε μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και πρωτάρα σε τελική φάση. Οι εκπλήξεις όμως επιτυγχάνονται με σχέδιο.

 

Ο εκπληκτικός Τρούλος πέτυχε τέσσερα γκολ και ο Καλογερόπουλος τρία για τον ΝΟΒ που είχε 5/7 στον παίκτη παραπάνω και τον Τζωρτζάτο σε εξαιρετική μέρα με 47% στις αποκρούσεις!

Η Μπρέσια είχε 50% στον παίκτη παραπάνω και τον Τεσάνοβιτς να κάνει 10 μεγάλες επεμβάσεις σε 21 σουτ των παικτών του Βουγιασίνοβιτς αλλά μπλόκαρε στην ασύλληπτη άμυνα της Βουλιαγμένης που έκανε το ένα μπλοκ πίσω από το άλλο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ξεκίνημα που έκανε η Βουλιαγμένη ήταν εντυπωσιακό καθώς ο Παπασηφάκης και ο Καλογερόπουλος έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα τους (2-4) πριν μειώσει η Μπρέσια σε 3-4.

 

Η στιβαρή εμφάνιση του ΝΟΒ στην άμυνα σε συνδυασμό με την καλή επιθετική λειτουργία οδήγησαν στη μέγιστη διαφορά των τριών τερμάτων (5-8) με τον Νικολαΐδη, όμως η Μπρέσια κατόρθωσε να μειώσει (6-8) με τον Βαπένσκι.

Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε οδήγησε σε μια μεγάλη διακοπή και ο ρυθμός χάθηκε για τις δύο ομάδες στο τρίτο οκτάλεπτο, εκεί που η Μπρέσια ήταν η μοναδική που σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία με τον Ντόλτσε.

Ο Τρούλος με προσωπικές προσπάθειες και μετά από ωραία κυκλοφορία έδωσε ξανά σημαντικό προβάδισμα στη Βουλιαγμένη (7-10, 8-11), η οποία έχασε με ποινές τους Κουρούβανη και Νικολαΐδη κι άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στην άμυνα. Οι Ιταλοί στον παίκτη παραπάνω μείωσαν σε 10-11

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 10-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3

ΜΠΡΕΣΙΑ: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε 1, Πρεσιούτι, Τζινάτζα, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ιοντίτσε 2, Χάρκοβ, Αλεσιάνι 2, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάγκι

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς