16.6 C
Athens

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 13-11: Προδόθηκε από την αδυναμία σε τέρμα και παίκτη παραπάνω (vid)

Η τραγική εμφάνιση του Μπίγιατς (που έβαλε ακόμα και... αυτογκόλ) και τα κάκιστα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στην οικοδέσποινα Μπέογκραντ

Η υπέρβαση δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι και η Νόβι Μπέογκραντ εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Final 8 του LEN Champions League.

 

Οι πανίσχυροι και διοργανωτές Σέρβοι λύγισαν τους Ερυθρόλευκους με 13-11 και ετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα στους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε μια εξαιρετική δεύτερη περίοδο χάρη στην οποία επέστρεψε από το 4-2 για το 6-6 αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και τιμώρησαν τους νταμπλούχους Ελλάδας που είχαν σε κακή μέρα τον Μάρκο Μπίγιατς κι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω (3/17).

 

Ο σπουδαίος Άλβαρο Γρανάδος έκανε τεράστιο ματς για τη Νόβι και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ (σε οχτώ σουτ) ενώ εξαιρετικός στο τέρμα ήταν ο Ζοάο Φερνάντες που είχε 60,7% ποσοστό επιτυχημένων αποκρούσεων (το αντίστοιχο του Μπίγιατς ήταν 35%).

Για τους Ερυθρόλευκους (που θα αντιμετωπίσουν τώρα με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ για το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8) Μάρτον Βάμος και Αλέξανδρο Παπαναστασίου πέτυχαν από τρία γκολ (6/11 της ομάδας τους) με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση του Ολυμπιακού να είναι μόλις 30,6% την ώρα που η διοργανώτρια Νόβι Μπέογκραντ είχε 56,5%.

O Άγγελος Βλαχόπουλος πέτυχε δύο γκολ για τη Νόβι στο πρώτο οκτάλεπτο (4-2) με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στο δεύτερο και με τους Παπαναστασίου, Βάμος και Φουντούλη (στη λήξη του χρόνου) να ισοφαρίζει σε 6-6.

Οι Σέρβοι έτρεξαν επιμέρους 3-1 στην τρίτη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Γρανάδος απέναντι στους Ερυθρόλευκους που είχαν πρόβλημα στον παραπάνω. Με το σκορ στο 9-7 η Νόβι έλεγξε απόλυτα την κατάσταση και πήρε την πρόκριση.

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-2, 2-4, 3-1, 4-4

ΝOBI ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ: Φιλίποβιτς, Ράσοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Γρανάδος 5, Βούτσινιτς 1, Πιέτλοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς 1, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης, Ράσοβιτς 1, Φερνάντες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Δήμου, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς