24.3 C
Athens

Οι μουσικές καρέκλες του Ολυμπιακού, η αλήθεια του Αγραβάνη και ο υποψιασμένος Μπαρτζώκας

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού συναντιούνται ξανά με φόντο την τελευταία και πιο σημαντική κούπα της σεζόν, με τα δεδομένα να μην έχουν αλλάξει πολύ από πέρυσι και στο παρκέ να στήνονται από τώρα... ερυθρόλευκες μουσικές καρέκλες, όπως είπε και ο Δ. Αγραβάνης

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για μια ακόμη σεζόν στους τελικούς της Basket League, με τους Πειραιώτες να είναι το απόλυτο φαβορί και αυτή τη φορά να μην τον κρύβουν.

Με μία σημαντική υποσημείωση: όσο υπάρχει ο Μπαρτζώκας στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου, κανείς δεν πρόκειται να υποτιμήσει τον αντίπαλο ή να μην δώσει το 100%. Προσγειωμένοι, υποψιασμένοι και διαβασμένοι οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν στο μυαλό τους μόνο το repeat του double στην Ελλάδα, ώστε να αφήσουν πίσω στον χρόνο τον χαμένο ευρωπαϊκό τελικό με τη Ρεάλ.

Ο προβληματικός Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και με… Αταμάν στην κερκίδα, χρειάστηκε όπως και πέρυσι κόντρα στην Λάρισα, πέμπτο ματς για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Περιστερίου και μάλιστα στο Game 5 της Τρίτης είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή έναν πρώην ερυθρόλευκο.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 81-67: Ο Αγραβάνης τον έστειλε στους τελικούς

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έβγαλε πάθος και ποιότητα, που δεν την ξέχασε ξαφνικά σε ΣΕΦ και Πάτρα, έπαθε… Παπαπέτρου με τον πανηγυρισμό αλά Ποπάι και έστειλε σύνθημα για “κυνήγι” στους τελικούς του Ιουνίου. Είπε βέβαια και μια μεγάλη αλήθεια, που συνοδεύει όλη τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού μέχρι τώρα.

 

Η ατάκα του για τις μουσικές καρέκλες των Πειραιωτών ξεχώρισε και αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της καλοκουρδισμένης μηχανής του Μπαρτζώκα στο παρκέ. Η συνεχής πίεση πάνω στην μπάλα και τα διάφορα συστήματα με διαρκή κίνηση σε κάθε γωνιά του επιθετικού τρίτου κάνει τον Ολυμπιακό να παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με κατάλληλες μονάδες σε κάθε θέση, κάτι που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δείτε ξανά την τρίτη περίοδο στον ημιτελικό με τη Μονακό και θα πιάσετε το νόημα.

 

Ο Ολυμπιακός είναι ικανός να πνίξει τον αντίπαλο με μόλις ένα καλό δεκάλεπτο, τη στιγμή που ο αφελής Παναθηναϊκός πνίγεται από τα δικά του λάθη και έχεις εμφανές έλλειμμα στο κομμάτι του passing game, όπως και στο βάθος του ρόστερ.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο ο Ολυμπιακός να είναι το απόλυτο φαβορί στη φετινή σειρά των τελικών, όπως το απέδειξε και πέρυσι, όταν πήρε τη… σκούπα από νωρίς. Στο παρκέ, όμως, όλα αλλάζουν με μια κακή βραδιά, ειδικά σε ντέρμπι αιωνίων με φόντο τη μεγαλύτερη κούπα της σεζόν.

Ο Μπαρτζώκας το γνωρίζει καλά, είναι υποψιασμένος και το έχει μεταφέρει και στους παίκτες του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς