21.8 C
Athens

Ρολάν Γκαρός: Τεράστια έκπληξη, αποκλείστηκε ο Μεντβέντεφ από το νούμερο 172 της παγκόσμιας κατάταξης

Αποκλεισμό σοκ στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός γνώρισε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που ηττήθηκε με 7-6(5) 6-7(6) 2-6, 6-3, 6-4 από τον Βραζιλιάνο Τιάγκο-Σέιμπουθ Γουάιλντ (νούμερο 172 της παγκόσμιας κατάταξης).

Ο Ρώσος (νούμερο 2) δεν είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση και όταν δεν του βγήκαν τα χτυπήματα άρχισε να τσακώνεται με… διαιτητές και κοινό.

Ο Μεντβέντεφ «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του νωρίς στο πρώτο σετ, αλλά απογοητεύτηκε στο τέταρτο γκέιμ, καθώς ο Βραζιλιάνος ανάγκασε ένα τάι μπρέικ, στο οποίο είχε το πάνω χέρι. Καθαρίζοντας σκόνη από τα μάτια του, σέρβιρε για το σετ στο 6-5 και ο Μεντβέντεφ πέτυχε προς στιγμήν όμως την επιστροφή.

Ο Βραζιλιάνος διατήρησε την πίεση στον Ρώσο στο δεύτερο σετ, καθώς το κόκκινο χώμα συνέχιζε να στροβιλίζεται γύρω από το γήπεδο. Ο Μεντβέντεφ έσωσε δύο σετ πόιντ στο δεύτερο τάι μπρέικ και στο πρώτο σετ πόιντ του Ρώσου, ο Σέιμποθ Γουάιλντ, με ένα ανοιχτό γήπεδο, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Σέιμπουθ Γουάιλντ έχασε το τρίτο σετ και ζήτησε ιατρική βοήθεια για αιμορραγία από τη μύτη και πρόβλημα στα δάχτυλά του. Αλλά μάζεψε τα…κομμάτια του στο τέταρτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 2-2, με 6-3 γκέιμ.

Ο Βραζιλιάνος διατήρησε τη δυναμική του, ανοίγοντας ένα προβάδισμα 2-0 και, παρόλο που ο Μεντβέντεφ επανήλθε στο 3-3, ο Σέιμποθ Γουάιλντ έσπασε ξανά για το 4-3. Διατήρησε το πλεονέκτημά του και έφτασε στη μεγάλη νίκη, με 6-4 κα 3-2 σετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς