27.4 C
Athens

Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στη Ρόδο βούτηξε για να σώσει τουρίστα που χτυπήθηκε από κεραυνό

Από κεραυνό έχασε τη ζωή του χθες στη Ρόδο 26χρονος Βρετανός τουρίστας, που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης την ώρα που έκανε θαλάσσια δραστηριότητα με σανίδα SUP και η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε από την παραλία.

Ο νεαρός τουρίστας βρισκόταν μέσα στο νερό πάνω στη σανίδα του την ώρα που ξέσπασε καταιγίδα και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων λουόμενων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:30, όταν ένας κεραυνός έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τον κεραυνοβολήσει. Με τη βοήθεια Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή τοπικής ομάδας, ο 26χρονος μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Τον άτυχο Βρετανό έβγαλε από τη θάλασσα, προσπαθώντας να τον σώσει, ο 47χρονος παίκτης του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, Βάντερ Μασάδο, ο οποίος έπεσε με τα ρούχα στο νερό και έβγαλε τον τραυματία στη στεριά.

«Μόλις τον πλησίασα, είδα ότι ήταν γυρισμένος μπρούμυτα στο νερό και το πρόσωπό του ήταν μπλε. Αμέσως κατάλαβα ότι το κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό και άρχισα να τον τραβώ για να τον βγάλω στη στεριά. Φοβόμουν μην πάθω κι εγώ τα ίδια, αφού έβρεχε ακόμα.

Όταν τον έβγαλα, άρχισα να του δίνω τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τον μαλάξεις και ό,τι άλλο γνώριζα. Ζούσε ο άνθρωπος ακόμα, άκουγα την καρδιά του και είχε παλμούς. Σε λίγο έφθασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε», είπε ο Βραζιλιάνος στην εφημερίδα «Ροδιακή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς