17.1 C
Athens

Ο Σπαλέτι αποχαιρέτησε τη Νάπολι και ανακοίνωσε την αποχή του από τους πάγκους για έναν χρόνο

Επίσημο αντίο στη Νάπολι είπε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα εργαστεί σε καμία ομάδα για τον επόμενο χρόνο.

Μετά από δύο χρόνια στον πάγκο της Νάπολι, την οποία οδήγησε φέτος στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποτελεί παρελθόν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στους Παρτενοπέι, αλλά και σε καμία ομάδα για τον επόμενο χρόνο καθώς χρειάζεται χρόνο για ξεκούραση. Ρόλο στην απόφαση του αυτή έπαιξε και ένα θέμα που έχει με την κόρη του, Ματίλντε, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά:

«Μερικές φορές, αφήνεις κάποιον από υπερβολική αγάπη. Τώρα δεν είμαι σε θέση να δώσω στην Νάπολι όλο αυτό που αξίζει. Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Αισθάνομαι κουρασμένος.

Χρειάζεται να μείνω για λίγο εκτός. Δεν θα προπονήσω την Νάπολι ή κάποια άλλη ομάδα. Θα σταματήσω για έναν χρόνο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Νάπολι έχει δει τον πιο δυνατό παίκτη στον κόσμο και πολύ καλούς προπονητές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο Σάρι είναι μαέστρος του ποδοσφαίρου, ο Αντσελότι είναι ένας από τους Νο 1, ο Γκατούζο είναι παθιασμένος, ο Μπενίτεθ είναι προπονητής διεθνούς φήμης.

Οπότε όταν πας στη Νάπολι πας για να κερδίσεις. Τον πρώτο χρόνο δεν τα καταφέραμε και επικριθήκαμε έστω και λίγο, οπότε αναρωτιέται κάποιος: μπορώ να το κάνω αυτό; Φέτος δεν μπορώ, οπότε κάνω ένα βήμα πίσω.

Υπάρχει και ένα ζήτημα με την κόρη μου, την Ματίλντε, με την οποία θέλω να περάσω χρόνο μαζί της ενώ θέλω επίσης να ξεκουραστώ, για αυτό επιθυμώ να μείνω για λίγο στο περιθώριο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς