17.9 C
Athens

Βεζένκοφ: Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, αλλά ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου

Το καλοκαίρι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Σάσα Βεζένκοφ και οι ερωτήσεις που δέχεται και στο εξωτερικό αφορούν σε μεγάλο βαθμό στους Κινγκς.

Ο MVP της φετινής EuroLeague παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα bntnews.bg και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του και αισθάνεται υπέροχα και για αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα για το μέλλον του.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για την πορεία στη EuroLeague: «Αν μας έλεγαν στην αρχή της σεζόν ότι θα κατακτήσουμε τρεις τίτλους στην Ελλάδα και θα παίξουμε στον τελικό της EuroLeague, όλοι θα ήταν χαρούμενοι. Ναι, αυτή την στιγμή όλοι σκεφτόμαστε τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί ήμασταν τόσο κοντά, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν έχει να κάνει μόνο με ό,τι έγινε στα τρία τελευταία δευτερόλεπτα. Στο τελευταίο λεπτό δεν παίξαμε καλά, δώσαμε εύκολα καλάθια και τον χώρο να σουτάρουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και στο τέλος χάσαμε. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου. Όταν όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν, παλεύεις κάθε μέρα και βλέπεις πώς χάνεις το τρόπαιο μέσα σε δύο λεπτά. Παρόλ’ αυτά έτσι είναι το μπάσκετ, όλα μπορούν να συμβούν. Πέρσι έγινε σχεδόν το ίδιο. Το μπάσκετ είναι σαν τη ζωή, σου δίνει κάτι, σου παίρνει κάτι. Όπως είπα, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό όμως».

Για τα δεδομένα με τους Σακραμέντο Κινγκς: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα κατακτήσω τον τίτλο της Basket League με τον Ολυμπιακό. Ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε μερικά χρόνια, οπότε θα αποφασίσω όταν έρθει η στιγμή. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν ειδικοί και προπονητές λένε ωραία λόγια για μένα, αλλά ξέρω πως είναι business και πώς λειτουργούν όλα αυτά. Συμφωνήσαμε πως το πιο δίκαιο θα ήταν να τελειώσει πρώτα η σεζόν κι ύστερα να μιλήσουμε. Θα δούμε αν έχουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση και τι θέλω εγώ. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, αλλά όπως έχω ξαναπεί, ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Αισθάνομαι υπέροχα. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι τι θα είναι καλύτερο για το μέλλον μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς