13.2 C
Athens

Ιστορική άνοδος στην Bundesliga για τη Χάιντεχαϊμ, σε μπαράζ το Αμβούργο

Η Χάιντενχαϊμ πανηγυρίζει μια ιστορική άνοδο στην Bundesliga όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της.

Μια απίστευτη δικαίωση για τον Φρανκ Σμιντ που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2007 και κατόρθωσε να την οδηγήσει σταδιακά στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου ως 1η (έχει ανέβει ήδη η Ντάρμσταντ που στην ισοβαθμία είναι από κάτω).

Πριν από 10 χρόνια η Χάιντενχαϊμ πανηγύριζε την ιστορική άνοδο από την 3η κατηγορία και με πολύ κόπο έφτασε στον μεγάλο στόχο με μια ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία.

Η Ρέγκενσμπουργκ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ του Οβούσου στο 51′ και στο 57′ αλλά οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ στο 58′ και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (93′, 99′) έφτασαν στη νίκη και στην άνοδο κι απέφυγαν το μπαράζ ανόδου που θα δώσει το Αμβούργο, το οποίο με γκολ του Ντόμπε επικράτησε με 0-1 της Σαντχάουζεν.

Οι οπαδοί του Αμβούργου μάλιστα έσπευσαν να εισβάλλουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την άνοδο, αλλά δεν γνώριζαν πως η Χάιντενχαϊμ έβρισκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και έπαιρνε εκείνη το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο.

Το Αμβούργο θα δώσει μπαράζ κόντρα στη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου και ο νικητής στα διπλά παιχνίδια θα αγωνίζεται στην επόμενη Bundesliga.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς