16.6 C
Athens

GP Μονακό: Φερστάπεν παντός καιρού, συγκινητικός Αλόνσο στα νερά του Μόντε Κάρλο

Ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται στον δρόμο για το τρίτο σερί πρωτάθλημα και ο Φερνάντο Αλόνσο ζει ξανά μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της σπουδαίας καριέρας του

Ο Μαξ Φερστάπεν φαίνεται πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να επιτρέψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο του για τρίτη σερί σεζόν.

Στις δύσκολες συνθήκες του Μονακό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατηθεί στην πίστα ακόμα και όταν αρκετά σημεία της έμοιαζαν με μικρές λίμνες από τον 50ο γύρο κι έπειτα.

Αν για κάποιον λόγο θα έχει αγωνία το υπόλοιπο της σεζόν, αυτός θα σχετίζεται με τη δεύτερη θέση. Τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές. Η Red Bull θα είναι ξανά και με μεγάλη άνεση παγκόσμια πρωταθλήτρια, ο Μαξ θα κάνει το 3/3 αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Και είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να δουν τον αγέραστο Φερνάντο Αλόνσο να κλείνει το πρωτάθλημα δεύτερος, όπως ακριβώς έκανε σήμερα στο Μόντε Κάρλο.

Η άλλη μεγάλη μάχη θα είναι αυτή ανάμεσα στη Mercedes και την Aston Martin. Η άλλοτε μόνιμη πρωταθλήτρια είναι 2η με 120 βαθμούς μετά από πέντε αγώνες, ενώ μόλις έναν βαθμό πίσω βρίσκεται η νέα δύναμη της F1 που οδηγείται από τον Αλόνσο. Όσο για τη Ferrari, το ιταλικό δράμα θα συνεχιστεί για ακόμα μια σεζόν. Και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περάσουν κάποια χρονάκια ακόμη μέχρι να έρθει η λύτρωση στο Μαρανέλο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς