15 C
Athens

Συντριβή από την Τβέντε και στο Europa League ο Άγιαξ, προκριματικά Champions League η Αϊντχόφεν

Μια εφιαλτική σεζόν ολοκληρώθηκε με το μικρότερο δυνατό κακό για τον Άγιαξ που υπέστη βαριά ήττα με ανατροπή (3-1) στην έδρα της Τβέντε. Η ομάδα του Τζον Χέιτινγκα τερμάτισε στην 3η θέση που είναι η χειρότερη κατάταξή της μετά το 2009 και θα δώσει έναν γύρο (πλέι οφ) για να μπει στους ομίλους του Europa League.

Ο Τάντιτς στο 31ο λεπτό πέτυχε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους ξεκίνησε ο εφιάλτης.

Ο Άλβαρες έκανε τραγικό λάθος κι έδωσε στον Μπρένετ που σέντραρε για τον Ουγκάλντε κι αυτός με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Στο 51′ από την εκτέλεση φάουλ του Τσέρνι ο Πλεγουεθέλο πέτυχε το 2-1, ενώ μετά την ασίστ ο Τσέρνι χρίστηκε και σκόρερ στο 75′ για το τελικό 3-1.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Άλκμααρ θα αγωνιστεί στο Conference καθώς τερμάτισε 4η στην Eredivisie μετά την ήττα με 1-2 στην έδρα της απέναντι στην Αϊντχόφεν (η οποία είναι 2η και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League).

Η PSV προηγήθηκε στο 65′ με τον Σίμονς αλλά η ομάδα των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου (αμφότεροι βασικοί) ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάρλσον στο 84′ κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ που θα την έφερνε 3η. Η αποβολή του Ελ Γκάζι δεν άλλαξε τα δεδομένα για την PSV η οποία σε μια αντεπίθεση με τον Σίμονς διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς