22.6 C
Athens

Βέσελι – Τσιτσιπάς 1-3: Πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός με αρκετό άγχος

Ο Τσέχος που έχει πέσει πολύ στην παγκόσμια κατάταξη έβαλε δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κατόρθωσε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Η φράση κάθε αρχή και δύσκολη δεν βγήκε τυχαία και κολλάει γάντι και στην πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον επικίνδυνο Γίρι Βέσελι (νούμερο 455) αλλά κατόρθωσε στα κρίσιμα σημεία να δείξει την ποιότητά του και με 1-3 (5-7, 3-6, 6-4, 6-7) να πανηγυρίσει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του κορυφαίου τουρνουά στο χώμα.

Ο φιναλίστ του περυσινού Ρολάν Γκαρός υπέπεσε σε 30 αβίαστα λάθη και παρά τους 12 άσους του αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απέναντι στον Τσέχο που έπαιξε απελευθερωμένα και προβλημάτισε αρκετά τον Έλληνα πρωταθλητή που είχε μόλις 36% στο μπρέικ πόιντ αλλά και 83% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σέρβις (56% στο δεύτερο.)

Στους «64» του Ρολάν Γκαρός το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Καρμπάλες Μπαένα (νούμερο 58) και Νάβα (νούμερο 238).

Με την εμφάνισή του συνέχισε και το εντυπωσιακό σερί που έχει μέσα στο 2023 κι αυτό λέει πως μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ (5-7) παίρνει και τη νίκη στα 22 τελευταία του παιχνίδια.

Το μπρέικ έγινε γρήγορα στο δεύτερο σετ και το 0-2 ήταν θέμα χρόνου αλλά ο Τσέχος βρήκε την ευκαιρία του και μείωσε με δικό του μπρέικ (6-4) για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Ωστόσο, την κρίσιμη στιγμή και χωρίς να υπάρχει μπρέικ στο τέταρτο σετ, ο 24χρονος Έλληνας βρήκε τον τρόπο για να σβήσει στο τάι μπρέικ τρία σετ πόιντ και να μετατρέψει το 6-3 σε 7-9 για να πάρει τη νίκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς