15 C
Athens

Αντβέρπ – Ουνιόν 1-1: Βαθμό με δέκα παίκτες στο ντέρμπι κορυφής η Σεν Ζιλουάζ, την τελευταία αγωνιστική κρίνεται ο τίτλος

Ορθάνοιχτη παραμένει η μάχη του τίτλου στο Βέλγιο καθώς το ντέρμπι κορυφής των πλέι οφ στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν είχε νικητή. Η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ άντεξε με δέκα παίκτες στην Αμβέρσα κι απέσπασε βαθμό (1-1) απέναντι στην Αντβέρπ με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χέρι-χέρι στους 46.

H Αντβέρπ ήταν ανώτερη αλλά δεν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και παρότι βρήκε γρήγορο γκολ στο 14ο λεπτό. Ο Γιάνσεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την ωραία ενέργεια του Στενγκς για το 1-0 του πρώτου μέρους που ήταν ιδιαίτερα εύθραυστο παρά την αποβολή του Λίνεν στο 57′ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρόλα αυτά, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ δεν άφησε το αριθμητικό μειονέκτημα να την πτοήσει και βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 80′ όταν μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Πουέρτας η μπάλα κόντραρε στον Φερμέρεν κι άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα και να κάνει το 1-1.

Οι παίκτες του Φαν Μπόμπελ έψαξαν δεύτερο γκολ αλλά ο Μορίς επενέβη αποτελεσματικά στο εξ επαφής σουτ του Άβιλα και η Αντβέρπ έχασε τεράστια ευκαιρία.

Αν η Γκενκ νικήσει στην Μπριζ τότε θα πλησιάσει στον βαθμό τις δύο ομάδες και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την Αντβέρπ, την ώρα που η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ θα φιλοξενήσει την αδιάφορη Μπριζ.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Μπατάιλ, Αλντερβάιρελντ, Πάτσο, Άβιλα, Στενγκες, Φερμέρεν, Εκέλενκαμπ (80′ Σκοτ), Μούτζα (79′ Κερκ), Μπαλικουισά, Γιάνσεν (63′ Κεϊτά)

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ-ΖΙΛΟΥΑΖ (Γκέρερτς): Μορίς, Φαν Ντερ Χέιντεν (54′ Σάικς), Μπούρτζις, Καντούς (46′ Φερτέσεν / 74′ Μπονιφέις), Λαπουσέν, Ελ Αζουζί, Αμανί, Λίναν, Νιούκουπ, Νίλσον, Αντινγκρά (65′ Πουέρτας)

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αντβέρπ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-1 (14′ Γιάνσεν / 80′ αυτ. Φερμέρεν)

Μπριζ – Γκενκ (19:30)*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Αντβέρπ 46
  2. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 46
  3. Γκενκ 42*
  4. Μπριζ 33

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 4/6

Γκενκ – Αντβέρπ (19:30)

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Μπριζ (19:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς