17 C
Athens

Η Premier League «ρίχνει αυλαία»: Η μεγάλη μάχη της παραμονής και το… θρίλερ της 7ης θέσης

Μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή να έχει κριθεί ωστόσο μεγάλη αγωνία υπάρχει σχετικά με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν αλλά και με το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Μετά το επικό φινάλε της Bundesliga, «ρολά» σήμερα κατεβάζει και η Premier League. Μπορεί βαθμολογικά να μην διαφαίνεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στα ψηλά στρώματα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη μάχη στην ουρά της βαθμολογίας αλλά και για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω η πρώτη στάση γίνεται στη μάχη της 7ης θέσης. Εκεί υπάρχουν τρεις ομάδες που βρίσκονται κοντά, η Άστον Βίλα που έχει 58 βαθμούς, η Τότεναμ με 57 και η Μπρέντφορντ με 56. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα πάρει μια από τις τρεις, οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.

H Βίλα που έχει το πάνω χέρι, υποδέχεται την αδιάφορη, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη Μπράιτον. Όπως γίνεται κατανοητό αν οι Χωριάτες νικήσουν ό,τι και να κάνουν οι αντίπαλοι τους δεν τους απασχολεί και είναι αυτοί που «καπαρώνουν» την 7η θέση.

Η Τότεναμ από την άλλη έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού ταξιδεύει για να αγωνιστεί κόντρα στη Λιντς, η οποία με τη σειρά της καίγεται για τη νίκη, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τέλος οι Μέλισσες έχουν και αυτές δύσκολο έργο, ωστόσο θα αγωνιστούν χωρίς κανένα άγχος αφού ήδη έχουν κάνει υπέρβαση με βάση τη βαθμολογική τους θέση. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ υποδέχεται τους πρωταθλητές της Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να έχουν το μυαλό τους και στους επερχόμενους τελικούς.

Η μεγάλη μάχη της παραμονής

Από την άλλη πλευρά στη μάχη της ουράς υπάρχουν επίσης 3 ομάδες που θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Έβερτον εδώ έχει το πάνω χέρι με 33 βαθμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση και εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Τα Ζαχαρωτά ορίζουν τη μοίρα τους και εφόσον κερδίσουν την αδιάφορη Μπόρνμουθ θα σωθούν ό,τι και να συμβεί από κάτω τους. Η άλλη… μονομάχος είναι όπως αναφέρθηκε νωρίτερα η Λιντς με 31 βαθμούς, η οποία υποδέχεται την Τότεναμ που έχει ανάγκη τη νίκη.

Τέλος άμεση ενδιαφερόμενη είναι και η Λέστερ με 31 βαθμούς που υποδέχεται την αδιάφορη Γουέστ Χαμ και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λιντς (σ.σ υπερτερεί σε ισοβαθμία λόγω της διαφοράς των γκολ) και στραβοπάτημα της Έβερτον για να είναι αυτή που θα μείνει στην Premier League.

Να υπενθυμίσουμε πως πρώτο κριτήριο σε πιθανές ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων είναι η διαφορά τερμάτων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς