18.4 C
Athens

Κόβεντρι – Λούτον 1-1 (5-6 πεν.): Ιστορική επιστροφή στην Premier League μετά από 31 χρόνια (vid)

Πριν από 9 χρόνια αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία ωστόσο το 2023 θα τη βρει στην Premier League: η Λούτον για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από μια δραματική επικράτηση στα πέναλτι επί της Κόβεντρι

Η πιο μεγάλη στιγμή της στον 21ο αιώνα! Η Λούτον επέστρεψε στην Premier League μετά το 1992 καθώς επικράτησε με 6-5 στα πέναλτι της Κόβεντρι στον τελικό ανόδου στο Γουέμπλεϊ (1-1 η κανονική διάρκεια).

Είναι μια ιστορική στιγμή για έναν σύλλογο που αντιμετώπισε ένα σωρό σοβαρά προβλήματα αλλά πλέον θα κολυμπάει στον αφρό μαζί με τις κορυφαίες ομάδες και το βέβαιο είναι πως θα το χαρεί αφού εκτός από την άνοδο εξασφάλισε και 200.000.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα…

 

Η ανωτερότητα κόντρα στην Κόβεντρι ήταν εμφανής αλλά το δεύτερο πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Παρόλα αυτά ευστόχησε και στα έξι πέναλτι εν αντιθέσει με τους τυπικά γηπεδούχους που έχασαν το τελευταίο με τον Ντάμπο και μαζί έχασαν και την ευκαιρία να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία μετά από 21 χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λούτον έμοιαζε να παίζει μόνη σε όλο το πρώτο μέρος με τον Αντεμπάγιο να κάνει τη διαφορά. Από την ενέργεια του Άγγλου φορ στο 23′ ήρθε και το 0-1 στο 23′. Ο Αντεμπάγιο έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά και εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο πριν στρώσει για τον Κλαρκ που εφόρμησε και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ που άξιζαν βάσει της εικόνας τους και έδωσαν την ευκαιρία στην Κόβεντρι να ανασυνταχθεί στην ανάπαυλα και να βελτιώσει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 68ο λεπτό η Κόβεντρι έβγαλε μια υποδειγματική αντεπίθεση και ο Γιόκερες σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Χάμερ που πλάσαρε ιδανικά για το 1-1.

 

Το 1-1 παρέμεινε και στα 90′ αλλά και σε όλο το ημίωρο της παράτασης που ακολούθησε, με τη Λούτον να είναι ελαφρώς ανώτερη αλλά χωρίς να έχει μεγάλες ευκαιρίες.

Μάλιστα, στο 117′ ο Τέιλορ σκόραρε αλλά είχε προηγηθεί χέρι στην προσπάθειά του να κοντρολάρει μετά το κλέψιμο στον Πάνζο και το γκολ δεν μέτρησε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

 

0-1 Μόρις

1-1 Γκόντεν

1-2 Τέιλορ

2-2 Γιόκερες

2-3 Νακαμπά

3-3 Σιφ

3-4 Κλαρκ

4-4 Ικλς

4-5 Μπέρι

5-5 Κέλι

5-6 Ποτς

5-6 Άστοχος ο Ντάμπο

ΚΟΒΕΝΤΡΙ (Ρόμπινς): Γουίλσον, ΜακΝάλι, ΜακΦατζίν, Ντόιλ (115′ Πάνζο), Νόρτον-Κάφι (91′ Ντάμπο), Κέλι, Σιφ, Χάμερ (80′ Πάλμερ / 102′ Iκλς), Μπίντγουελ, Άλεν (46′ Γκόντεν), Γιόκερες

ΛΟΥΤΟΝ (Έντουαρντς): Χόρβατ, Όσο (112′ Ποτς), Λόκιερ (12′ λ. τρ. Μπερκ), Μπελ, Ντράμε, Κλαρκ, Νακαμπά, Εμπανζού (98′ Μπέρι), Ντάουτι (84′ Ονιεντίνμα), Μόρις, Αντεμπάγιο (106′ Τέιλορ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς