22.6 C
Athens

GP Μονακό: Ο Φερστάπεν στέρησε την πρώτη pole μετά από 12 χρόνια στον Αλόνσο μετά από συγκλονιστική μάχη

Σε μια συγκλονιστική μάχη, ο Μαξ Φερστάπεν άρπαξε την pole position μέσα από τα χέρια του Φερνάντο Αλόνσο και στέρησε από τον Ισπανό την 23η pole στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2012 στη Γερμανία. Την τριάδα κλείνει ο Σαρλ Λεκλέρ, που έφτασε κι αυτός μια ανάσα από την pole.

Το q1 ξεκίνησε με τον πιο δραματικό τρόπο, με τον Σέρχιο Πέρες να αποχαιρετάει νωρίς νωρίς καθώς έχασε το μονοθέσιο στην πρώτη στροφή και δεν απέφυγε τις μπαριέρες. Έτσι, θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση και το έργο του μοιάζει κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς παραδοσιακά οι προσπεράσεις στο Μονακό γίνονται με το σταγονόμετρο.

Μετά το ατύχημα του Μεξικανού βγήκε κόκκινη σημαία και με την επανέναρξη τα πράγματα ήταν δραματικά για τους Σάινθ και Χάμιλτον. Οι δύο οδηγεί ήταν με το ένα πόδι εκτός q2, αλλά τελικά αμφότεροι κατάφεραν στην τελευταία τους προσπάθεια να προκριθούν. Ο Βρετανός μάλιστα κινδύνεψε και στο q2 αλλά τελικά κατάφερε κι πάλι να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο Νόρις στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία, καθώς παρά το γεγονός πως στην τελευταία του προσπάθεια στο q2 βρήκε στον τοίχο, κράτησε τη 10η θέση και προκρίθηκε στην τελική δεκάδα. Μάλιστα κατάφερε να πάρει κανονικά μέρος, αφού οι προσπάθειες των μηχανικών του έπιασαν τόπο.

Στο q3 ανατράπηκαν όλα τα προγνωστικά. Ο Μαξ Φερστάπεν που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σταθερά στην κορυφή, είδε τις δύο Φεράρι, τον Ράσελ και τον Αλόνσο να βγάζουν λαγούς από το καπέλο τους και να παλεύουν στα ίσια για την pole position. Η μάχη ήταν συγκλονιστική, ο Αλόνσο ήταν μια ανάσα από την πρώτη του pole μετά το 2012, αλλά ο Φερστάπεν με έναν συγκλονιστικό τελευταίο γύρο του στέρησε τη χαρά και θα ξεκινήσει πρώτος στο αυριανό γκραν πρι.

Πίσω τους βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, ενώ τέταρτος ήταν ο φανταστικός Εστεμπάν Οκόν. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Χάμιλτον, Γκασλί, Ράσελ, Τσουνόντα και Νόρις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς