18.9 C
Athens

Μαλόουν: Πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε το ρυθμό μας, θέλω να μείνουμε πεινασμένοι και πειθαρχημένοι

Αφού απέκλεισαν τους Λέϊκερς, οι Ντένβερ Νάγκετς περιμένουν να μάθουν ποιός θα είναι ο αντίπαλος τους, στους τελικούς του εφετινού ΝΒΑ. Ωστόσο, η χρονική απόσταση, που μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο τελικό (σ.σ. θα γίνει το νωρίτερο την ερχόμενη Πέμπτη), είναι κάτι που προβληματίζει τους φιναλίστ και ιδιαίτερα τον προπονητή, Μάικλ Μαλόουν.

Σε περίπτωση πρόκρισης των Χιτ, ο πρώτος τελικός θα γίνει στο Ντένβερ, ενώ εάν προκριθούν οι Σέλτικς, θα διεξαχθεί στην Βοστώνη. Αυτήν την στιγμή, προβάδισμα έχει η ομάδα του Μαϊάμι, που προηγείται στην σειρά με 3-2, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι Νάγκετς, θα μείνουν εκτός αγωνιστικού ρυθμού, για εννέα ημέρες.

«Εχεις παίξει κάθε δεύτερη ημέρα και ξαφνικά έχεις ένα διάλειμμα οκτώ, εννέα, δέκα ημερών. Και είναι αδύνατο να διατηρήσεις τον ρυθμό σου, εάν δεν παίζεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στην προπόνηση, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να επαναλάβουμε ένα παιχνίδι πλέι οφ», επεσήμανε ο Μαλόουν και πρόσθεσε:

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί προετοιμάζεσαι να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο, αλλά δεν ξέρεις με ποιον θα παίξεις. Γι’ αυτό, όπως είπα στους παίκτες μας, προς το παρόν το θέμα είναι πρώτα εμείς. Πρόκειται για μία επισφαλή ισορροπία που καλείσαι να βρεις, γιατί πρέπει να εκμεταλλευθείς τις στιγμές. Εάν δεν εκτιμάς τις μικρές νίκες και τις στιγμές που σημαδεύουν το ταξίδι σου, κάτι χάνεις. Παράλληλα, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας δεν ήταν απλά να φτάσουμε στον τελικό, αλλά να τον κερδίσουμε. Νομίζω ότι είναι καθήκον μου να υπενθυμίσω στους παίκτες μας, να μην ακούν όλους όσοι τους λένε, πόσο καλοί είναι. Γιατί τότε θα γίνουν… ήπιοι και δεν θέλω να συμβεί αυτό. Θέλω να μείνουμε… πεινασμένοι και πειθαρχημένοι. Και αυτή, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση την δεδομένη χρονική στιγμή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς