22.5 C
Athens

Bundesliga: Η μάχη μέχρις εσχάτων για Ντόρτμουντ και Μπάγερν και ποιοι θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στέψη του πρωταθλητή -και όχι μόνο- στην Bundesliga

Σήμερα (27/5) πέφτει η αυλαία στο πρώτο από τα top-5 πρωταθλήματα. Ο λόγος για την Bundesliga της οποίας η τελευταία αγωνιστική έρχεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς, τίποτα σχεδόν δεν έχει κριθεί.

Αυτό που φυσικά έχει τη μεγαλύτερη αίγλη δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της Σαλατιέρας της φετινής σεζόν. Εκεί Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα έχουν μια μάχη μέχρις… εσχάτων.

Οι Βαυαροί οι οποίοι έκαναν μια απίθανη γκέλα την προηγούμενη αγωνιστική (σ.σ την ήττα 1-3 εντός έδρας από τη Λειψία), πλέον βρίσκονται σε θέση κυνηγού με 68 βαθμούς, ενώ οι Βεστφαλοί έχουν 70.

Οι δύο αντίπαλοι αντιμετωπίζουν αδιάφορες ομάδες, η μεν πρωτοπόρος Ντόρτμουντ την Μάιντζ εντός έδρας, ενώ η Μπάγερν ταξιδεύει στην Κολωνία για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Με νίκη της Ντόρτμουντ φυσικά όλα τελειώνουν και οι Βεστφαλοί θα είναι οι φετινοί πρωταθλητές.

Ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει και παρακάτω, στην 4η θέση που είναι και η τελευταία που οδηγεί στο Champions League. Εκεί Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ έχουν από 59 βαθμούς, με τους Βερολινέζους να ορίζουν την τύχη τους αφού αν έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Φράιμπουργκ θα πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ουνιόν έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο αφού παίζει εντός έδρας με την εντελώς αδιάφορη Βέρντερ Βρέμης, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που έχει ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θέλει νίκη με πολλά γκολ και παράλληλα ήττα για Λεβερκούζεν, υποδέχεται την Φράιμπουργκ.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάληψη της έκτης θέσης με την Μπάγερν Λεβερκούζεν, τη Βόλφσμπουργκ και θεωρητικά όπως είπαμε πριν την Άιντραχτ (8η με 47 βαθμούς) να μονομαχούν για το εισιτήριο του Conference League.

Οι Ασπιρίνες, που έχουν τώρα το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο με 50 βαθμούς, παίζουν εκτός έδρας με την Μπόχουμ που καίγεται για τη σωτηρία. Από την άλλη οι Λύκοι έχουν ευνοϊκό σενάριο μπροστά τους, αφού υποδέχονται την υποβιβασμένη Χέρτα Βερολίνου και βρίσκονται στην 7η θέση με 49 βαθμούς.

Να υπενθυμίσουμε πως σε πιθανές ισοβαθμίες μετράει η διαφορά των γκολ για τις ομάδες που θα βρεθούν ισόβαθμες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς