23.5 C
Athens

Μανούχος για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Μας πλησίασαν εκπρόσωποι των φιλοξενούμενων και μου είπαν πως θέλουν να κάνουν ένσταση, πρωτοφανές αυτό που συνέβη»

Ο Έλληνας διαιτητής μίλησε για τον περίφημο αγώνα της... μεζούρας και καυτηρίασε τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ με ατάκες - φωτιά

Ήταν από τα… αξέχαστα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, όχι λόγω όσων έγιναν στο γήπεδο, αλλά λόγω αυτών που έγιναν εκτός. Μεζούρες, μετρήσεις, σκάψιμο εστιών και… πιέσεις επικράτησαν αντί του ποδοσφαίρου.

Ο διαιτητής του Ατρόμητος-ΑΕΚ, Ευάγγελος Μανούχος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Τελευταία Σελίδα» και μίλησε για το επεισοδιακό εκείνο παιχνίδι χαρακτηρίζοντας ως “πρωτοφανή” τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή έκαναν ένσταση για να πάρουν το ματς στα χαρτιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για το ματς: «Εμείς είχαμε προετοιμαστεί σαν διαιτητική ομάδα να πάμε να παίξουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πήγαμε στο γήπεδο σχετικά νωρίς. Γύρω στις 5 παρά 25 ήρθανε κάποιοι εκπρόσωποι από την ΑΕΚ και μου είπαν πως θέλουν να κάνουν ένσταση για ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, λόγω του ότι τα δοκάρια ήταν κοντά.

Ήταν κάτι πρωτοφανές και για μένα και για τον ελληνικό αθλητισμό αυτό που συνέβη, αλλά εγώ έπρεπε να ακολουθήσω τον κανονισμό, ο οποίος λέει ότι τα δοκάρια έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Εγώ χρησιμοποίησα μία μεζούρα που την πήρα από έναν αστυνομικό, νομίζω είναι έγκυρες αυτές οι μεζούρες, δεν την έφερα από το σπίτι μου».

Για τον κανονισμό της UEFA: «Ο κανονισμός διαιτησίας λέει πως οι διαστάσεις πρέπει να είναι 2,44μ. και 7,32μ. Ο κανονισμός δεν μας λέει ούτε συν ούτε πλην. Πείτε ότι ερχόταν μία ομάδα και μου έκανε ένσταση για το μήκος του γηπέδου. Δηλαδή θα έπρεπε εγώ να φέρω από το Ναύπλιο μία άκαμπτη δοκό 110 μέτρα;»

Για τα όσα ειπώθηκαν για τη μεζούρα: «Τα διάβαζα αυτά που γινόντουσαν. Εμείς ακολουθήσαμε τον κανονισμό. Το ίδιο σκηνικό έγινε και στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα, κι εκεί μεζούρες χρησιμοποιήσανε. Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον ντόρο. Οποιαδήποτε ομάδα ερχόταν να μου κάνει ένσταση σε ότι αφορά τα δοκάρια, την ίδια διαδικασία θα ακολουθούσα».

Για τη διαδικασία της μέτρησης: «Μετά δόθηκε μία παράταση μισής ώρας βάση του κανονισμού. Στις 6 ώρα μετρήσαμε για τρίτη φορά τον αγωνιστικό χώρο. Και στις τρεις μετρήσεις το ύψος των τερμάτων δεν ήταν το κανονικό, οπότε καταγράψαμε στο φύλλο αγώνα τις παρατηρήσεις μας. Στη συνέχεια το δικαστήριο δέχτηκε τη μέτρησή μας, οπότε από τη μεριά μας κάναμε σωστά τη δουλειά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς