18.2 C
Athens

Η CEV διατηρεί εκτός διοργανώσεων Ρώσους και Λευκορώσους, η Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League

Η CEV αποφάσισε να διατηρήσει για ακόμα μια σεζόν εκτός διοργανώσεων τις ομάδες από Ρωσία και Λευκορωσία όπως γνωστοποίησε μέσω της προκήρυξης που αφορά στην επόμενη χρονιά.

Σημαντικές ανακατατάξεις δημιουργούνται στο CEV Champions League καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τοποθετεί απευθείας στους ομίλους τρεις ομάδες. Η πρώτη είναι η Λίνεμπουργκ που τερμάτισε 3η στη Γερμανία (άρα προστίθεται ένας εκπρόσωπος της χώρας μετά τις Μπερλίν και Φριντριχσάφεν που είχαν ήδη εισιτήριο) ενώ η δεύτερη είναι η Μπουντεγιόβιτσε που ήταν φιναλίστ του πρωταθλήματος Τσεχίας (δεύτερη εκπρόσωπος της χώρας).

Η πιο κερδισμένη ωστόσο είναι η Μπενφίκα που τα δύο προηγούμενα χρόνια μπήκε στους ομίλους μέσω προκριματικής φάσης ενώ τη νέα σεζόν θα μπει απευθείας στους ομίλους ως πρωταθλήτρια Πορτογαλίας.

Σημειώνεται πως μετά από αυτές τις αλλαγές, τόσο η Γερμανία όσο και η Τσεχία θα έχουν έναν εκπρόσωπο λιγότερο είτε στο CEV Cup, είτε στο Challenge Cup, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα κι αφού κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής.

Για τον Ολυμπιακό πρακτικά δεν αλλάζει κάτι αφού εφόσον συμμετάσχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τότε θα ξεκινήσει από τα προκριματικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς