21.3 C
Athens

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό του Europa League

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη μια εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους τους και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ, έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει τελικά το εισιτήριο του Europa League, το οποίο κατάκτησε μέσω της 3ης θέσης του πρωταθλήματος.

Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν και περισσότερες μέρες ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πιο συγκεκριμένα ο 3ος γύρος στον οποίο θα μπουν θα διεξαχθεί στις 10 και 17 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη. Ενώ αν βρεθεί στα playoffs οι αγώνες θα γίνουν στις 24 και 31 Αυγούστου.

Αυτό που σίγουρα ξέρει ο Ολυμπιακός είναι πως θα βρίσκεται στους ισχυρούς για την κλήρωση που έρχεται, ενώ έγιναν γνωστοί και οι οκτώ πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών.

Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Βελγίου, Ουκρανίας ή Ελβετίας. Στο Βέλγιο θα είναι δηλαδή είτε η Γκενκ είτε μια από τις Αντβέρπ και Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ που αναμετρώνται το προσεχές Σαββατοκύριακο και έχουν από 45 βαθμούς.

Στην Ουκρανία θα είναι μια από τις Ντνίπρο (64) και Ζόρια (61) με τη θέση να αναμένεται να κριθεί και αυτή το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τέλος, στην Ελβετία απομένουν δύο αγωνιστικές και η Σερβέτ έχει 54 βαθμούς, ενώ η Λουγκάνο 51 και είναι οι μοναδικές ομάδες που μπορούν να καταλάβουν τη 2η θέση στη βαθμολογία, πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις.

Τρεις από αυτές τις οκτώ ομάδες θα αγωνιστούν στον 2ο προκριματικό του Champions League και το μονοπάτι των μη πρωταθλητών μαζί με τον Παναθηναϊκό και δύο εξ αυτών θα σχηματίσουν το ζευγάρι που δεν περιλαμβάνει το “τριφύλλι” και το οποίο θα οριστεί ως αντίπαλος (ο ηττημένος του ζευγαριού) του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στο ευτυχές σενάριο πρόκρισης στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, με πιθανούς αντιπάλους από τα top πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όμως, αυτό ακόμη αργεί…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς