13.2 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-1: Οι Κόκκινοι Διάβολοι σφράγισαν με τεσσάρα το εισιτήριο για τα αστέρια του Champions League, στο Europa η Λίβερπουλ (vid)

Ο Τεν Χαγκ κατάφερε να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξανά σε όμιλο Champions League αφήνοντας τη Λίβερπουλ οριστικά στο... μαρτύριο του Europa - Συνεχίζεται ο κατήφορος για την απογοητευτική Τσέλσι που έμεινε εκτός Ευρώπης

Ματς με μονόπλευρο κίνητρο ήταν το Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσι κάτι που αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ εκεί όπου οι Κόκκινοι Διάβολοι, συνέτριψαν τους Λονδρέζους.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν πως με νίκη θα κλείδωναν την συμμετοχή τους στο Champions League της νέας σεζόν και μπήκαν αποφασισμένοι να την πάρουν. Μάλιστα οι παίκτες του Τεν Χαγκ πήραν πολύ γρήγορα προβάδισμα, μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Κασεμίρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

 

Η Τσέλσι στη συνέχεια του πρώτου μέρους κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και απείλησε δις, δίχως όμως να βρει δίχτυα. Κάτι που τελικά… τιμώρησαν οι Κόκκινοι Διάβολοι στη συνέχεια.

Αρχικά ο Μαρσιάλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (45’+5′), έκανε το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν συντριπτικά με το μέρος της Γιουνάιτεντ, που πρώτα είχε δοκάρι με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 47′ κι έπειτα σκόραρε άλλα δύο τέρματα. Το πρώτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου στο 73′ και το τέταρτο συνολικά για την ομάδα του και… κερασάκι στην τούρτα ο Μάρκους Ράσφορντ στο 78′ μετά από λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων.

 

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 89′ με τον Ζοάο Φέλιξ.

Το μόνο αρνητικό της βραδιάς για την Γιουνάιτεντ είναι η αναγκαστική αλλαγή του Άντονι, στο 29ο λεπτό λόγω τραυματισμού, με τον Βραζιλιάνο να χάνει και τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου κόντρα στη Σίτι.

Η νίκη αυτή έδωσε στους γηπεδούχους τελικά αυτό που ήθελαν, δηλαδή το εισιτήριο για το επόμενο Champions League και άφησε τους φιλοξενούμενους περιπλανώμενους κάπου στη μέση της βαθμολογίας και τη Λίβερπουλ του Κλοπ με την… ξενέρα του Europa League.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ, Σο (46′ Μαλάσια), Καζεμίρο, Έρικσεν (70′ Φρεντ), Άντονι (29′ Ράσφορντ), Μπρούνο Φερνάντες (86′ ΜακΤόμινεϊ), Σάντσο, Μαρσιάλ (70′ Γκαρνάτσο).
  • ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τσάλομπα, Γουέσλι Φοφανά, Χολ, Τσουκουεμέκα (82′ Λόφτους-Τσικ), Έντσο Φερνάντες, Γκάλαχερ (82′ Νταβίντ Φοφανά), Μαντουέκε (82′ Ζιγές), Χάβερτς (64′ Φέλιξ), Μούντρικ (64′ Πούλισικ).
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς