17.7 C
Athens

Μπαλτάκος: Πιθανότητες για διπλό τελικό του χρόνου, μόνη επιλογή να γυρίσουμε στους Έλληνες διαιτητές

Ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» για τον τελικό Κυπέλλου, αλλά και τους διαιτητές ξένους και Έλληνες και τι θα συμβαίνει από τη νέα χρονιά.

Για το ότι έγινε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό χωρίς οπαδούς, τόνισε πως είναι κάτι που δεν θα ξαναγίνει, ενώ άφησε στο τραπέζι το ενδεχόμενο για διπλούς τελικούς από την επόμενη σεζόν. Τέλος για τους διαιτητές δήλωσε πως θεωρεί δύσκολο να συνεχίσουν να έρχονται οι ξένοι και αναμένεται να γυρίσουμε σιγά σιγά στους Έλληνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Έγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε για του χρόνου: «Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις)».

Για τους ρέφερι σχολίασε πως «εάν συνεχίσει η UEFA, να μην στέλνει διαιτητές, που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Έλληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Έλληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές. αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς