15 C
Athens

Συμφώνησε με τον Ντανιέλ Καστελάνι ο Ολυμπιακός

Ο σπουδαίος Αργεντινός προπονητής συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και αναλαμβάνει τα ηνία των Κυπελλούχων Ευρώπης και πρωταθλητών Ελλάδας για τη νέα σεζόν

Ο Ντανιέλ Καστελάνι αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Αλμπέρτο Τζουλιάνι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο 62χρονος Αργεντινός συμφώνησε με τους Ερυθρόλευκους και αναλαμβάνει την ομάδα βόλεϊ για την επόμενη σεζόν καθώς απομένουν μόνο οι υπογραφές.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο προπονητή με μια μακρά πορεία στους πάγκους τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων μετρώντας 15 τίτλους οι περισσότεροι εκ των οποίων στις κορυφαίες Λίγκες.

Έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Πολωνίας με τη Σκρα αλλά και δύο στην Αργεντινή με την Μπολιβάρ και ένα στην Τουρκία στην πρώτη του θητεία με τη Φενέρμπαχτσε (τότε κατέκτησε και το Challenge Cup).

Μάλιστα, στην τούρκικη ομάδα βρέθηκε και ως τον περασμένο Ιανουάριο από το καλοκαίρι του 2021 (είχε και παίκτη τον Ιντάλγκο) αλλά αποχώρησε λόγω προβλήματος υγείας και επιθυμούσε να πραγματοποιήσει θεραπείες στην πατρίδα του όπως είχαν γνωστοποιήσει οι Τούρκοι.

Την τρέχουσα περίοδο ο Καστελάνι βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας Γυναικών της Αργεντινής ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και στην εθνική Ανδρών της χώρας του αλλά και στις αντίστοιχες της Πολωνίας (χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009) και της Φινλανδίας.

Η εμπειρία του σε μεγάλα πρωταθλήματα είναι μεγάλα καθώς από εκτός από τη Σκρα και τη Φενέρμπαχτσε δούλεψε μεταξύ άλλων σε Περούτζια, Νόλικο Μασέικ και Όλστιν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς