17 C
Athens

Μπαρτσελόνα: Απόφαση για μείωση μπάτζετ, στον αέρα ο Μίροτιτς

Μέχρι και 11 εκατ. ευρώ αναμένεται να πέσει το μπάτζετ των Μπλαουγκράνα - Πρόταση στον Μίροτιτς για μειωμένες απολαβές κατά 50%

Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό αναμένεται να μειωθεί το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo. Παράλληλα, δημοσίευμα της «Sport» ρίχνει βόμβα σχετικά με το μέλλον του Νίκολα Μίροτιτς.

Το μεγάλο άνοιγμα της Μπαρτσελόνα δεν έφερε την κατάκτηση της EuroLeague, με τη διοίκηση της ομάδας να παίρνει απόφαση για μεγάλες περικοπές ενόψει της νέας σεζόν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν και αρχικά είχε παρθεί η απόφαση για μείωση του μπάτζετ 10 με 15%, ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Final Four της EuroLeague οδήγησε τους ανθρώπους των Μπλαουγκράνα στην απόφαση η μείωση του μπάτζετ να φτάσει μέχρι και 20 με 25%.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 8 με 11 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας και οι απολαβές παικτών και προπονητών έφτασαν τα 44 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση να επιτευχθεί μέσα από τη μείωση των συμβολαίων, με αρκετούς παίκτες να βλέπουν τα συμβόλαια τους να μειώνονται. Αυτός όπως φαίνεται δεν θα είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport», η κατάσταση ανάμεσα στον παίκτη και τον σύλλογο είναι στα όρια.

Κι αυτό γιατί οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα του ξεκαθάρισαν πως αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα θα πρέπει να ρίξει τις ετήσιες απολαβές του κατά 50%! Οι ετήσιες απολαβές του Μίροτιτς που έχει συμβόλαιο έως το 2025 φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως αν δεχθεί την πρόταση του συλλόγου θα πέσει στα 5,5 εκατ. ευρώ. Έτσι το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Τα μοναδικά συμβόλαια που ολοκληρώνονται τη φετινή σεζόν είναι αυτά των Κάιλ Κούριτς, Σέρτακ Σανλί, Μάικ Τόμπι, αλλά και του προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που δύσκολα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς