16.4 C
Athens

Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς οι πιο… μισητοί τενίστες

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο πρωταθλητής των αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε διάστημα 16 μηνών.

Η έρευνα έγινε από τους διοργανωτές του Roland Garros, που ξεκινά στις 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του διαδικτυακού bullying. Η Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (FFT), η οποία διευθύνει το γαλλικό Όπεν αποκάλυψε ότι στο φετινό τουρνουά θα υπάρξει για τους παίκτες προστασία τεχνητής νοημοσύνης από την κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI Bodyguard, τα σχόλια που λαμβάνουν οι παίκτες σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Instagram, το Twitter και το TikTok, θα εποπτεύονται σε πραγματικό χρόνο και οι απαντήσεις θα αναλύονυαι σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!

Σε αυτή την περίοδο των 16 μηνών, μετρήθηκαν τα tweets με αρνητικό περιεχόμενο, καθώς και η αντίδραση του κοινού σε αναρτήσεις στο Facebook.

Τα περισσότερα αρνητικά tweets, με αναλογία ένα προς πέντε (15%), έλαβε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (στο Facebook, ο αριθμός ήταν στο 11%), με δεύτερο τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά, με το 15% των σχολίων του στο Twitter να έχουν αρνητική χροιά και το 7% των αντιδράσεων στο Facebook να συνοδεύονται από το «θυμωμένο» emoji. Τον Σέρβο και τον Έλληνα ακολουθούν οι Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud και Cameron Norrie.

Στις γυναίκες, την άχαρη πρωτιά κατέχει η Αρίνα Σαμπαλένκα, με αναλογία ένα προς πέντε, ενώ ακολουθεί η Έλενα Ριμπακίνα με το 10% των σχολίων της στο Twitter να είναι αρνητικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς