18.2 C
Athens

GM Ζαλγκίρις: «Οι δικοί μας οπαδοί συμπεριφέρονται διαφορετικά από αυτούς του Ολυμπιακού, προσαρμοστήκαμε στον ελληνικό τρόπο σκέψης»

Η Ζαλγκίρις ήταν η οικοδέσποινα του Final Four της φετινής Euroleague, που κρίθηκε με δραματικό τρόπο από ένα απίθανο καλάθι του Σέρχιο Γιουλ. Ο GM της λιθουανικής ομάδας, Παούλιους Μοτιεγιούνας, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η πόλη του Κάουνας, ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με τη φιλοξενία των πολυάριθμων και παθιασμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας χρειάστηκε οι Λιθουανοί να προσαρμοστούν «στον ελληνικό τρόπο σκέψης», αφήνοντας υπαινιγμούς για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών που χρειάστηκε «διαφορετική προσέγγιση»…

Διαβάστε όσα είπε στο basketnews ο GM της Ζαλγκίρις:

«Αντιμετωπίσαμε κάθε ζήτημα. Συζητούσαμε με την αστυνομία, ενώ την Κυριακή δεν επιτρέψαμε την πώληση αλκοόλ στον τρίτο όροφο του γηπέδου. Δεν επιτρέψαμε ποτήρια, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αυξήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας ημέρας. Χωρίς αμφιβολία είχαμε καλύτερο έλεγχο σε σχέση με εκείνον της Παρασκευής. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε αυτό το στιλ υποστήριξης, διότι οι δικοί μας οπαδοί συμπεριφέρονται διαφορετικά.

Προσαρμοστήκαμε όμως στον ελληνικό τρόπο σκέψης. Δεν θα πω αν η υποστήριξή τους ήταν καλή ή κακή, όμως σίγουρα μας ανάγκασε να προσεγγίσουμε τα πράγματα διαφορετικά» εξήγησε ο GM της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο οποίος ανέφερε επιπλέον πως υπήρξαν σπασμένα καθίσματα καθώς και ρίψεις αντικειμένων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς