17.9 C
Athens

Φιορεντίνα – Ίντερ 1-2: Κυπελλούχος Ιταλίας για δεύτερη σερί χρονιά με φανταστικό Λαουτάρο

Με δύο γκολ σε διάστημα 7' από τον Λαουτάρο Μαρτίνες, η Ίντερ έφερε τούμπα το ματς με τη Φιορεντίνα κι αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας για 9η φορά στην ιστορία της

Για διαδοχική χρονιά και στην ιστορία της, η Ίντερ είναι Κυπελλούχος Ιταλίας. Οι Νερατζούρι επιβλήθηκαν με 1-2 της Φιορεντίνα με ανατροπή στο Ολίμπικο και κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν φιλοδοξώντας να αναδειχθούν και πρωταθλητές Ευρώπης στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Βιόλα το πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά δεν είχαν σταθερότητα στα 90′ και στοχεύουν πια στην κατάκτηση του Conference ώστε να πάρουν κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (μιας και από τη Serie A δεν προβλέπεται για φέτος).

Η Φιορεντίνα προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Ίντερ. Ο Ικονέ από τα αριστερά γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γκονσάλες που πετάχτηκε κι έκανε το 1-0.

Ωστόσο, οι Νερατζούρι μέσα σε 7′ έφτασαν στην ανατροπή με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να ισοφαρίζει αρχικά στο 29′ με ωραίο πλασέ μετά την κάθετη του Μπρόζοβιτς και στο 36′ να αξιοποιεί το γύρισμα του Μπαρέλα για να κάνει το 1-2.

Οι ευκαιρίες της Ίντερ για δεύτερο τρίτο γκολ υπήρξαν στο δεύτερο μέρος και μετά την είσοδο του Λουκάκου αλλά ο Τερατσιάνο σταμάτησε τον Βέλγο σε τετ α τετ. Οι Βιόλα είχαν λίγες καλές στιγμές κι αποδέχθηκαν τη μοίρα τους κρατώντας το γεγονός πως επέστρεψαν σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2014 αλλά δεν μπόρεσαν να το συνδυάσουν με μια κατάκτηση μετά το μακρινό 2001.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό (82′ Τέρζιτς), Κουάρτα (70′ Ρανιέρι), Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Άμραμπατ (70′ Γιόβιτς), Μποναβεντούρα, Ικονέ (60′ Σοτίλ), Καστροβίλι (60′ Μαντράγκορα), Καμπράλ, Γκονσάλες

ΙΝΤΕΡ (Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντάρμιαν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (58′ Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (83′ Γκαλιαρντίνι), Ντιμάρκο (68′ Γκόζενς), Μαρτίνες (83′ Κορέα), Τζέκο (58′ Λουκάκου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς