21 C
Athens

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 3-1: Ιστορική νίκη απέναντι στους Καταλανούς… τουρίστες και προβάδισμα παραμονής

Μια ιστορική νίκη τεράστιας σημασίας στο Χοσέ Θορίγια πανηγύρισε η Βαγιαδολίδ απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί που έχουν δείξει να βρίσκονται σε mood… διακοπών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχασαν με κατεβασμένα χέρια (3-1) και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Πλάτα και ο Ρόσα δεν είχαν σημαδέψει από μία φορά το δοκάρι έκαστος.

Η Βαγιαδολίδ προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Κρίστενσεν προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά την μπάλα στη σέντρα του Ματσίας αλλά αντ’ αυτού την έστειλε στα δίχτυα. Ένα ανόητο πέναλτι των Μπλαουγκράνα έφερε το 2-0 του Λάριν στο 22′ με τον Τσάβι να προχωρά σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος (πέρασε και τον Πένια αντί του Τερ Στέγκεν για να κάνει ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα).

Οι γηπεδούχοι που καίγονταν για το τρίποντο καθώς δίνουν μάχη για την παραμονή κλείδωσαν τη νίκη στο 75′ με το πλασέ του Πλάτα και δεν πτοήθηκαν όταν ο Λεβαντόφσκι με πλασέ σε κενή εστία – μετά την κάθετη του Ντε Γιονγκ – διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τρία γκολ η Βαγιαδολίδ απέναντι στην Μπαρτσελόνα πέτυχε πριν από ακριβώς 26 χρόνια στο ίδιο γήπεδο (το σκορ ήταν και τότε 3-1), με την ομάδα του Πάουλο Πεσολάνο να επιστρέφει στις νίκες μετά από πέντε διαδοχικές ήττες.

Έτσι, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη και βρέθηκε στο +3 από τη Χετάφε που έχει παιχνίδι λιγότερο και την οποία θα φιλοξενήσει την τελευταία αγωνιστική. Την αμέσως επόμενη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αλμερία, η οποία είναι στο +1 από τη Βαγιαδολίδ.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (Πεσολάνο): Μασίπ, Φρεσνέδα, Χοακίν (16′ Νταβίντ Τόρες), Χάβι Σάντσεθ, Ολάσα (56′ Μοντσού), Πλάνο (71′ Κίκε Πέρεθ), Μέσα (56′ Εσκουδέρο), Αγουάδο, Πλάτα, Ματσίς (71′ Ρόσα), Λάριν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν (46′ Πένια), Σέρτζι Ρομπέρτο (46′ Κεσιέ), Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Μπαλντέ, Τόρε (63′ Ντεμπελέ), Γκαρσία, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (63′ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (76′ Φάτι)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 36ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 23/5

Θέλτα – Τζιρόνα 1-1 (42′ Κάρλες Πέρεθ / 59′ πεν. Στουάνι)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλμερία 1-0 (45+4′ Κούμπο)

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 3-1 (2′ αυτ. Κρίστενσεν, 22′ πεν. Λάριν, 75′ Πλάτα / 84′ Λεβαντόφσκι)

Τετάρτη 24/5

Έλτσε – Σεβίλλη (20:30)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο

Βιγιαρεάλ – Κάντιθ

Μπέτις – Χετάφε (23:00)

Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη 25/5

Μαγιόρκα – Βαλένθια (20:30)

Οσασούνα – Μπιλμπάο (22:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς