22.9 C
Athens

Βινίσιους: Η ατιμωρισία στον ρατσισμό είναι συνενοχή (vid)

Ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Βινίσιους Τζούνιορ, όπου διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο όσους μιλούν για μεμονωμένες ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του.

Στο βίντεο, καταγράφονται περίπου 10 διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες έγινε στόχος ρατσιστών σε γήπεδα της Ισπανίας, με τον κόσμο να του φωνάζει «μαϊμού», «πέθανε» και «αρ@πη». Στο τέλος των θλιβερών εικόνων, ο παίκτης της Ρεάλ αφήνει το πλέον σημαντικό μήνυμα: Η ατιμωρισία στον ρατσισμό είναι συνενοχή.

Στο σκοτάδι το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ως ένδειξη συμπαράστασης στον Βινίσιους

«Κάθε παιχνίδι εκτός έδρας είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Και ήταν πολλές αυτή τη σεζόν. Ευχές θανάτου, κρεμασμένη κούκλα, πολλές εγκληματικές κραυγές… Όλα καταγεγραμμένα», γράφει στην ανάρτησή του ο Βινίσιους.

«Αλλά η συζήτηση γίνεται πάντα για μεμονωμένες περιπτώσεις. Όχι, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι συνεχή επεισόδια που απλώνονται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας.

Τα στοιχεία υπάρχουν στο βίντεο. Τώρα ρωτάω: πόσων από αυτούς τους ρατσιστές έχουν εκτεθεί ονόματα και φωτογραφίες στο διαδίκτυο; Απαντώ για να το κάνω πιο εύκολο: μηδέν. Τι λείπει για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρούνται οι σύλλογοι; Γιατί οι χορηγοί δεν πιέζουν οικονομικά τη La Liga; Οι τηλεοράσεις δεν μπαίνουν στον κόπο να μεταδίδουν αυτή τη βαρβαρότητα κάθε Σαββατοκύριακο;

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι πια ποδόσφαιρο, είναι απανθρωπιά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς