16.4 C
Athens

Με ποιον δημοσιογράφο, πρώην στέλεχος του σταθμού, είναι έξαλλοι στον ΣΚΑΪ

Κάνουν λόγο για αγνωμοσύνη, αχάριστη συμπεριφορά και τακτική πλειοδοσίας

Σε κάθε σεζόν δημοσιογράφοι και παρουσιαστές πάνε κι έρχονται στα κανάλια, παρόλο που ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης δύσκολα το αποφασίζουν οι ίδιοι να κάνουν το επόμενο βήμα και είναι περισσότερο απόφαση του σταθμού η απομάκρυνσή τους.

Μερικοί, ωστόσο, έχουν ακόμα την πολυτέλεια να αποφασίζουν για το μέλλον τους, αφού οι προτάσεις δεν τους λείπουν. Πάντα, όμως, έχει σημασία το πώς επιλέγει κάποιος να αποχωρήσει από ένα χώρο που αποτελούσε το «σπίτι» του για πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο το «αντίο», αλλά και ο τρόπος που επιλέγεται να ειπωθεί αυτό το «αντίο».

Στην περίπτωση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη αυτός ο τρόπος δεν είναι ενδεδειγμένος, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προκύπτουν από πλευράς ΣΚΑΪ.

Η πρώην αθλητικογράφος αποχαιρέτησε και τυπικά το σταθμό πριν από λίγες ημέρες μέσω μιας ανάρτησης στο Ιnstagram, μετά από 13 χρόνια παρουσίας, τα 12 από τα οποία εργάστηκε στο αθλητικό τμήμα του σταθμού και το τελευταίο ως πανελίστρια εκπομπής, αφού κατά δήλωσή της εγκαταλείπει το αθλητικό ρεπορτάζ.

Στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ, δηλώνοντας πως το κανάλι ήταν ένα μεγάλο σχολείο και ευχαριστώντας το, για όσα της πρόσφερε.

Η συμπεριφορά της, όμως, όπως διατείνονται από το κανάλι, ήταν τελείως διαφορετική τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγές μέσα από τον ΣΚΑΪ υποστηρίζουν ότι είχε ξεκινήσει ένας άτυπος πλειστηριασμός για να μείνει στο κανάλι και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Σάσας Σταμάτη τύπου «τόσα μου δίνουν από εκεί, και με θέλουν πολύ», με αποτέλεσμα στον ΣΚΑΪ να πάρουν την απόφαση να λήξει η συνεργασία.

Στον ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για αχαριστία και αγνωμοσύνη της Ευρυδίκης Βαλαβάνη και αναφέρουν πως θα μπορούσε έστω να τηρήσει κάποια προσχήματα και να μετακινηθεί με πιο ομαλές συνθήκες στην νέα εκπομπή που στήνει η Ναταλία Γερμανού στον «Alpha».

Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι ακόμα δε και όταν μετά το Survivor η δημοσιογράφος αποφάσισε να κλείσει τη σελίδα «αθλητική δημοσιογραφία», ο σταθμός παρά την πρόσκαιρη αναστάτωση που δημιούργησε η απόφασή της στον προγραμματισμό του, τη διατήρησε στις τάξεις του και μάλιστα της έδωσε θέση ως πανελίστρια στο Survivor Panorama στο πλευρό της Ντορέττας Παπαδημητρίου.

Μπορεί, λένε στον ΣΚΑΪ να έκλεισε με πολύ καλύτερα χρήματα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ωστόσο η εκπομπή στην οποία θα συμμετάσχει δεν της εξασφαλίζει την εργασιακή ασφάλεια που απολάμβανε για πάνω από δέκα χρόνια στο Φάληρο.

Ενας πανελίστας είναι πάντα πανελίστας, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βρεθεί εκτός εκπομπής, ενώ ακόμα κι αν η εκπομπή που συμμετέχει «σαρώσει» σε τηλεθέαση, την επιτυχία θα καρπωθεί πρωτίστως ο κεντρικός παρουσιαστής, εν προκειμένω η Ναταλία Γερμανού, λένε στον ΣΚΑΪ.

Εννοείται, βεβαίως, ότι αυτή είναι η μία πλευρά, αυτή του σταθμού, καθώς η άλλη, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη δηλαδή, τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς