18.2 C
Athens

Νέος προπονητής της Περούτζια ο Λορεντσέτι που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τρεντίνο

Μετά την εμφατική αποτυχία της στη φετινή σεζόν, η Περούτζια αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Άντζελο Λορεντσέτι που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τρεντίνο.

Ο 59χρονος Ιταλός προπονητής ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (22/5) και σηκώνει αμέσως μανίκια για να παρουσιάσει μια δυνατή ομάδα την επόμενη σεζόν που θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους.

Βαρύ το βιογραφικό του Λορεντσέτι που μεταξύ άλλων έχει καθίσει στον πάγκο των Πιατσέντα, Μόντενα, Πάντοβα και Βερόνα και μετρά 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 3 εγχώρια Super Cup, ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων κι ένα CEV Cup.

Η Περούτζια τερμάτισε στην 1η θέση στην κανονική περίοδο του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από την 8η Μιλάνο του Ρομπέρτο Πιάτσα και έμεινε εκτός Ευρώπης καθώς στους αγώνες κατάταξης τερμάτισε 6η παρότι είχε ένα πανάκριβο ρόστερ, ένα από τα ισχυρότερα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο παγκόσμιο βόλεϊ.

«Θέλω μια επιθετική ομάδα που θα είναι ευέλικτη και δεν θα θεωρεί καμία νίκη σίγουρη. Η ευκαιρία αυτή ήρθε πάνω που πίστευα πως θα μείνω για άλλη μια σεζόν στην Τρεντίνο. Δεν περίμενα μια τέτοια πρόταση και είμαι ευγνώμων που θα προπονήσω ένα τόσο έμπειρο σύνολο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λορεντσέτι που διαδέχεται τον Αντρέα Αναστάζι σε έναν πραγματικά… ηλεκτρικό πάγκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς