17.9 C
Athens

Η αλήθεια των Αγγελόπουλων δείχνει τη μεγάλη εικόνα για τον μαχητή Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σηκώσει κεφάλι μετά την σκληρή ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό, δανειζόμενος μία πρόσφατη ατάκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και εμπνευσμένος από το όραμα των ιδιοκτητών του που δεν σταματούν να ονειρεύονται κόντρα σε όλους και σε όλα

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, έδωσε τα πάντα αλλά η μπασκετική μοίρα τού φέρθηκε ξανά με σκληρό κι αδίστακτο τρόπο. Πέρυσι ο Μίτσιτς, φέτος ο Γιουλ, αλλά το dna αυτής της ομάδας δεν πρόκειται να αλλοιωθεί. Θα παραμείνει το ίδιο μαχητικό, εθισμένο στις επιτυχίες και έτοιμο για τις επόμενες μεγάλες βραδιές.

Το μπάσκετ μπορεί να φέρθηκε ξανά σκληρά στους Πειραιώτες αλλά αυτοί επιλέγουν να παραμένουν αισιόδοξοι, χαμογελαστοί, πολεμιστές. Έτσι έχουν μάθει κι έτσι θα συνεχίσουν να πορεύονται με στόχο τις επόμενες κορυφές.

Μπαφές: Να είστε περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά, έδωσαν τα πάντα για το τρόπαιο

Κάπως απότομη αλλά σίγουρα απαραίτητη εισαγωγή ως απάντηση σε αυτούς που μένουν με τη λογική «στεφάνη και μέσα ήρωας, στεφάνη κι έξω αποτυχημένος». Αρκεί να μείνουμε στον μεγάλο πρωταγωνιστή του τελικού με βάση πάντα το νικητήριο καλάθι. Σε όλο το ματς ο Σέρχιο Γιουλ ήταν άφαντος, κι όμως χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα και μία δική του ιστορική ατομική ενέργεια για να τού φορεθεί η μπέρτα του ήρωα για άλλη μία φορά.

Ρεάλ: Ο προκλητικός πανηγυρισμός του Γιουλ μετά το νικητήριο καλάθι στον τελικό (vid)

Παρένθεση: τι παιχνίδια παίζει κι αυτή η μοίρα κάποιες φορές. Ο Γιουλ ήταν αυτός που έφερε τα πάνω-κάτω στο αλησμόνητο ξυλίκι κόντρα στην Παρτιζάν και λίγο έλειψε να θέσει την ομάδα του εκτός playoffs, αλλά απεναντίας την ένωσε ακόμη περισσότερο, την πείσμωσε και εν τέλει την έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης για 11η φορά στην ένδοξη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Κλείνει η παρένθεση.

Στα του Ολυμπιακού, τα δάκρυα είναι φυσική ακολουθία των πραγμάτων, αλλά πρέπει να μείνουν στο χθες. Στο σήμερα, οι Πειραιώτες ξυπνούν με το μυαλό στην επόμενη πρόκληση, στον επόμενο τίτλο, στα χαμόγελα που θα προκύψουν μέσα από τη θλίψη. Γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός. Το είπε με έμφαση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Χιτ: «δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό, μόνο βήματα προς την επιτυχία».

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά τέτοια βήματα τα τελευταία χρόνια κυρίως χάρη στο τόσο πετυχημένο διοικητικό μοντέλο με την υπογραφή των προέδρων του. Οι Αγγελόπουλοι το πάνε «μέχρι τέλους» σε όλα τα επίπεδα, ακόμα κι αν παλεύουν με θεούς και δαίμονες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αγγελόπουλοι: Με το 10ο μπάτζετ στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός διεκδικεί ευρωπαϊκό, ευχαριστούμε τους οπαδούς μας

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αφού συνεχάρησαν ιπποτικά τη Ρεάλ, δήλωσαν περήφανοι για την ομάδα που έχουν φτιάξει, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός με το 9ο – 10ο μπάτζετ χάνει ευρωπαϊκές κούπες για ένα σουτ. Εν ολίγοις, μέσα σε μία πρόταση έδειξαν τη μεγάλη εικόνα του χθεσινό τελικού.

Δεν είναι ώρα για δάκρυα, αλλά για τη συνέχεια του εξαιρετικού πλάνου με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει ξανά και του χρόνου, μέχρι την δικαίωση.

Αυτή η ομάδα το αξίζει γιατί παλεύει με ψυχή, φέρνει νέα στοιχεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει ζήσει πίκρες που δεν της αξίζουν από το 2013 και μετά. 10 χρόνια είναι πολλά, αλλά το όραμα δεν πρόκειται να σβήσει.

«Κι αν δεν γίνει αυτό…».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς