22.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Τουρέ και το κέρδος των συμπαικτών του

Τι λένε στον Ολυμπιακό για την προετοιμασία του Ιβοριανού μέσου, τι θέλει ο ίδιος και πως βλέπουν οι συμπαίκτες του την… κάψα του με την Μπέτις

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Γιάγια Τουρέ ήταν γεμάτη προκλήσεις και μια ακόμα ορθώνεται μπροστά του με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τον οδηγεί σε ένα προσωπικό στοίχημα.

Η… κάψα του 35χρονου χαφ να βρεθεί στην 18άδα του αγώνα με την Μπέτις Σεβίλλη είναι δεδομένη και το δείχνει με την διάθεσή του στις προπονήσεις. Δεν κρύβει, άλλωστε, ότι αποτελεί προσωπικό  στοίχημα για τον ίδιο να είναι στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στις 20 Σεπτεμβρίου, έστω και ως εναλλακτική επιλογή.

«Δεν είναι εύκολο», λένε στον Ολυμπιακό, αλλά πλέον δε το αποκλείουν κιόλας, ειδικά εφόσον καταφέρει μέχρι τέλος της εβδομάδας να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. «Ήρθε για να γίνει ο ηγέτης μας», παραδέχονται υψηλόβαθμα στελέχη των «ερυθρόλευκων», κάτι που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ

Ο Τουρέ είναι έμπειρος και θέλει να κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του, όμως εμπεριέχει και μια δόση ρίσκου, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Το ενδεχόμενο να πιεστεί περισσότερο από όσο χρειάζεται μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα και τελικά αντί να επισπεύσει την επιστροφή με τη φανέλα του Ολυμπιακού να συμβεί το αντίθετο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο θέμα του ποδοσφαιριστή, αλλά και του τεχνικού επιτελείου. Μέρα με μέρα αναλύεται η πρόοδός του στον τομέα της φυσικής κατάστασης και γι’ αυτό άλλαξε γρήγορα ο αρχικός στόχος και όλοι… σιγοψιθυρίζουν ότι ίσως να είναι στην διάθεση του προπονητή για το παιχνίδι με την Μπέτις.

ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό εύχονται να πάνε όλα καλά και είναι ο Τουρέ στην 18άδα, διότι και μόνο με την παρουσία του μέσα στα αποδυτήρια θα δώσει άλλη οντότητα στην ομάδα, αλλά θα λειτουργήσει υπέρ για την ψυχολογία των συμπαικτών του.

Αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για όλη την ομάδα και μπορεί να αποτελέσει έξτρα όπλο στην αναμέτρηση με την  Μπέτις, κάτι που παραδέχονται και οι ποδοσφαιριστές, που τον ζούνε πλέον καθημερινά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς