19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Το ποσό που εξασφάλισε από την πρόκριση στον τελικό κι αυτό που διεκδικεί με φόντο την κούπα

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να γράψουν ιστορία (και) στο Κάουνας, έχοντας και οικονομικό συμφέρον πέραν του δέλεαρ της 4ης ευρωπαϊκής κούπας

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Σε λίγες ώρες από τώρα (21/5, 20:00) ρίχνεται στη μάχη ενός ευρωπαϊκού τελικού για 9η φορά στην ιστορία του, με φόντο το 4ο τρόπαιο στη Euroleague, όπου φέτος κατά γενική ομολογία είναι σταθερά η καλύτερη ομάδα.

Μπορεί το μπάτζετ των Πειραιωτών να είναι κατά πολύ κατώτερο από αυτό της Ρεάλ, ωστόσο σε έναν τελικό τα δεδομένα αλλάζουν και το παιχνίδι κρίνεται στο ποιος το θέλει περισσότερο. Κι ο Ολυμπιακός το θέλει, το έχει δείξει πόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, το δείχνει και στο Κάουνας. Οι οπαδοί του το πιστεύουν και θα δώσουν ξανά δυναμικό παρών, όντας από τώρα δεδομένοι νικητές στη μάχη της εξέδρας.

Η μεγάλη στιγμή για τις δύο ομάδες κρύβει και χρηματικό όφελος, καθώς ο νικητής της διοργάνωσης γίνεται πλουσιότερος κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη το μίνιμουμ κέρδος του ενός εκατομμυρίου, μόνο από την παρουσία τους στον τελικό.

Σημειώνεται πως Μονακό και Μπαρτσελόνα που έφτασαν μέχρι το Final Four, αλλά αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση έβαλαν στα ταμεία τους 750.000 και 800.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ της Zalgirio Arena, σε μία ερυθρόλευκη ατμόσφαιρα που θα μεταφέρει τον… Πειραιά στη Λιθουανία!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς