23.2 C
Athens

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 2-0: Έχασε το μυαλό του κι αποκλείστηκε πριν το τελικό ο Στέφανος (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το καθαρό μυαλό του μετά τις δύο πολύωρες διακοπές και ο ανώτερος Μεντβέντεφ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Rome Masters όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον εκπληκτικό Ρούνε

Όλα του πήγαν στραβά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5) μετά την εκπληκτική εμφάνιση και την πρόκριση απέναντι στον Τσόριτς, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ (νούμερο 7) ο οποίος με 2-0 (7-5, 7-5) πέρασε στον τελικό του Rome Masters και θα αντιμετωπίσει τον τρομερό Ρούνε.

Ο φορμαρισμένος Ρώσος πέτυχε την όγδοη νίκη του απέναντι στον Στέφανο αλλά την πρώτη του μετά από δύο διαδοχικές ήττες απέναντι του στις τελευταίες τους συναντήσεις. Οι δύο πολύωρες διακοπές λόγω βροχής και… παραπόνων του Μεντβέντεφ χάλασαν εντελώς το μυαλό του Τσιτσιπά.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στη Ρώμη όπου πέρυσι έχασε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο εξασφάλισε 308.790 ευρώ και στρέφει την προσοχή του στο Ρολάν Γκαρός εκεί όπου το διακύβευμα είναι ακόμα σημαντικότερο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο αγώνας άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση και ο Μεντβέντεφ μπήκε με μπρέικ για να αγχώσει τον Τσιτσιπά που πάντως κράτησε εύκολα το σέρβις του και πήρε πίσω το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ (4-4) με την αναμέτρηση εκεί να διακόπτεται λόγω βροχής κι έπειτα από τα πολλά παράπονα του αντιπάλου του.

 

Η διακοπή κράτησε 2 ώρες και 47 λεπτά και στην επιστροφή ο Στέφανος κράτησε το σέρβις του για να προηγηθεί (4-5) προκαλώντας εκ νέου τις διαμαρτυρίες του Μεντβέντεφ με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί μετά από μόλις ένα γκέιμ!

 

Στην επιστροφή, ο Ρώσος σέρβιρε και ισοφάρισε χαλώντας στη συνέχεια το μυαλό του Στέφανου που δεν ήταν καθόλου καλά στο πνευματικό κομμάτι. Κι αυτό φάνηκε όταν προηγήθηκε με 40-0 κι έκανε αδιανόητα λάθη με αποτέλεσμα ο Μεντβέντεφ να κάνει το 1-0 (7-5).

 

Αυτό που ήθελε ο Ρώσος το πέτυχε, με αποτέλεσμα να κάνει ξανά μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ και να κυριαρχήσει. Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως δεν το έβαλε κάτω και το πήρε πίσω (3-3) όντας αποφασισμένος να μην καταθέσει τα όπλα και ψάχνοντας τον τρόπο να καθαρίσει το μυαλό του.

Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ πάλι σε κρίσιμο σημείο έδειξε την ανωτερότητά του και εν τέλει έκανε μπρέικ που του έδωσε τη δυνατότητα κρατώντας το σέρβις του να πάρει τη νίκη και αυτό έκανε για να πάρει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς