24 C
Athens

Γιασικεβίτσιους: Απογοήτευση το αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρω αν είναι αποτυχία…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε talk of the town τις προάλλες με το λογύδριο περί της ύπαρξης ή όχι αποτυχίας στον αθλητισμό. Πώς όμως να μην υπάρχει αποτυχία όταν μια ομάδα που έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ την τελευταία 3ετία αποτυγχάνει κάθε χρόνο με όλο και πιο οδυνηρό τρόπο;

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πάλι, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο διασυρμός από τη μισή Ρεάλ Μαδρίτης συνιστά αποτυχία. Και ας παραδέχθηκε ότι οι Μαδριλένοι ήταν καλύτεροι και έπαιξαν ως ομάδα, αλλά και ότι ο ίδιος δεν βρήκε τρόπο ώστε να παίξει καλύτερο μπάσκετ η ομάδα του…

Διαβάστε όσα δήλωσε μετά τον αποκλεισμό – σοκ ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα:

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή της. Ήταν καλύτεροι απόψε. Έπαιξαν περισσότερο ως ομάδα, είχαν υπομονή και στα 40 λεπτά. Όπως λέμε, σε αυτές τις περιπτώσεις η ευθύνη πέφτει στον προπονητή. Δεν βρήκα ίσως τον τρόπο για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, να βάλουμε περισσότερους παίκτες στο ματς. Θέλαμε να κάνουμε πολλά, αλλά ατομικά. Ήρθαμε εδώ παίζοντας ομαδικό μπάσκετ, όμως έτσι είναι τα Final Four. Ένα κακό ματς και χάνεις την ευκαιρία για τον τίτλο. Δυστυχώς για εμάς, τελείωσε ο δρόμος.

Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, μπορούν να έχουν και κακές βραδιές όπως ο Νίκολα Μίροτιτς. Δεν με ενοχλεί. Νομίζω πως ήμασταν, ακόμη κι έτσι, κοντά στο σκορ, απλώς δεν παίξαμε ως ομάδα. Οι ατομικές εμφανίσεις… Όλα μπορούν να συμβούν, πρέπει απλά να ξεπερνάς τέτοιες κακές βραδιές ως ομάδα. Είναι άνθρωποι οι παίκτες. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αφήσαμε την ταυτότητά μας, το ομαδικό μπάσκετ και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις ατομικά. Και στο τέλος πληρώσαμε το τίμημα.

Κρίνετε εσείς για εμένα. Εγώ θεωρώ ότι είναι απογοήτευση το αποψινό αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν είναι αποτυχία, δεν θέλω να πάρω την ατάκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ποσοστό δεν είναι το σημαντικότερο, δεν είμαστε χαρούμενοι, αλλά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο για τους παίκτες. Το ήθελαν σαν τρελοί, απλώς δεν παίξαμε ως ομάδα. Δεν βρήκαμε τρόπο για να στηριχθούμε ο ένας στον ώμο του άλλου, δεν μας νοιάζει το ποσοστό. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίξουμε ως ομάδα, το μπάσκετ μας ήταν κακό για 40 λεπτά. Είχαμε μικρά διαστήματα με καλό, με ομαδικό μπάσκετ. Δεν κερδίζεις έτσι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς