16.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Τριπλός γρίφος για Μαρτίνς ενόψει Αστέρα Τρίπολης

Αναγκαστικό είναι το rotation για τον προπονητή του Ολυμπιακού για το ματς της Κυριακής, καθώς υπάρχει η κούραση των διεθνών και έπεται το ματς με την Μπέτις

Τώρα θα καταλάβουν στον Ολυμπιακό τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας ο Πέδρο Μαρτίνς, για του οποίου τις επιλογές υπάρχει τριπλός γρίφος ενόψει Αστέρα Τρίπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ομάδα του Σάββα Παντελίδη την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και καλούνται να κερδίσουν για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για τον Πορτογάλο τεχνικό υπάρχει τρία σοβαρά θέματα να λύσει σε σχέση με το rotation που θα αναγκαστεί να κάνει εκ των πραγμάτων.

Υπάρχει ένα ζήτημα ότι δεν μπόρεσε η ομάδα να προετοιμαστεί όλη μαζί και μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλούς διεθνείς. Πρώτος γρίφος, λοιπόν, είναι να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς είναι καλά από πλευράς υγείας.

Για παράδειγμα ο Μπουχαλάκης ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο ματς με τη Λετονία και όπως παραδέχθηκε ο ίδιος υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Επίσης εκτός είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος δεν έπαιξε με τη Σερβία, επειδή ακόμα τον ταλαιπωρεί το πρόβλημα στη μέση. Παράλληλα, ο Χασάν δεν πήγε καθόλου στην Αίγυπτο, καθώς ακολουθεί θεραπεία, λόγω της θλάσης που έχει υποστεί.

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Πρώτα θα πρέπει να τσεκάρουν στον Ολυμπιακό πόσοι και ποιοι θα είναι διαθέσιμοι και μετά από αυτό ο δεύτερος γρίφος για τον Μαρτίνς είναι να βρει την κατάλληλη χημεία στις αλλαγές που θα κάνει στην 11άδα.

Είναι πολύ πιθανόν να δοθούν ανάσες στον Μαντί Καμαρά και να παίξει από το ξεκίνημα ο Γκιγιέρμε, ο οποίος δεν πάρει λεπτό συμμετοχής σε επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού.

Ο τρίτος γρίφος είναι για τον Πορτογάλο τεχνικό έχει να κάνει και με το επόμενο ματς με την Μπέτις Σεβίλλη. Ο Μαρτίνς και το επιτελείο του θα πρέπει να φροντίσουν να μην ξεζουμιστούν οι διεθνείς, ώστε ο Ολυμπιακός να πάει με την καλύτερη δυνατή σύνθεση στην πρεμιέρα του ομίλου του Europa League την άλλη Πέμπτη (20/9).

Το θετικό είναι ότι και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι εντός έδρας, οπότε δεν θα υπάρξουν έξτρα μετακινήσεις για τους «ερυθρόλευκους».

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ

Πάντως, για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολη είναι η θέση του Μαρτίνς και στο πως θα διαχειριστεί τους διεθνείς παίκτες, μια ματιά στην σχετική λίστα θα τον πείσει. Οι Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουϊ, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Μεριά, Νάτχο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Σισέ, Νικολάου δεν ήταν αυτό το διάστημα στο Ρέντη.

Δηλαδή από την βασική 11άδα του Ολυμπιακού, αυτή που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον ο Μαρτίνς, διεθνείς στην παρούσα φάση δεν είναι μόνο οι Μιράντα, Γκερέρο και Ποντένσε… Τριπλός γρίφος, λοιπόν, για τον Πορτογάλο, που καλείται να τον λύσει.

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς