18.9 C
Athens

Μόγιες: Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δήλωσε ενθουσιασμένος που έφτασε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της 25χρονης προπονητικής του καριέρας, αφού οδήγησε τη Γουέστ Χαμ στον τελικό του Europa Conference League με συνολικό σκορ 3-1 επί της Άλκμααρ την Πέμπτη.

Αυτός είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός για τα Σφυριά μετά τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1976, ενώ η αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου με τη Φιορεντίνα στην Πράγα θα δώσει στην ομάδα του Λονδίνου την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο της σημαντικό τρόπαιο μετά το Κύπελλο Αγγλίας πριν από 43 χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μόγιες:

«Έχουμε σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή μας και είμαστε επίσης σε έναν τελικό με πιθανότητες να κερδίσουμε ένα τρόπαιο, οπότε υπάρχουν πολλά θετικά που προέρχονται από αυτό.

Κάνω αυτή τη δουλειά για πολύ καιρό και δεν σου δίνονται πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Το να φτάσεις σε έναν τελικό είναι κάτι που δεν συμβαίνει στη ζωή πολλών προπονητών. Είμαι ενθουσιασμένος που το κατάφερα μια δύο φορές, ενώ αυτός είναι ο πρώτος στην Ευρώπη κάτι με το οποίο είμαι πραγματικά ευχαριστημένος.

Ας είμαστε δίκαιοι, ίσως αν μας βλέπατε στο Europa League πέρυσι, θα μπορούσατε να πείτε: «Έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ή να φτάσουν σε έναν τελικό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς