21 C
Athens

Κρήτη: 35 μετασεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας – Στις Μοίρες ο Λέκκας

Στον… χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή των Μοιρών μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι μετασεισμοί ήταν δεκάδες προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στους δρόμους και τις πλατείες.

Συνολικά, και όπως κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 10 το βράδυ μέχρι και τις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκαν 35 συνολικά μετασεισμοί. Μάλιστα, οι δύο είναι πάνω από 4 Ρίχτερ ενώ οι 7 ήταν μεγέθους από 3 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο μεγαλύτερος ήταν 4,3 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 3 παρά δέκα, 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Καλών Λιμένων με εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Εξαιτίας της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Φαιστού θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για λόγους ασφαλείας και για να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές.

Στις Μοίρες αναμένεται να βρεθεί ο Ευθύμης Λέκκας προκειμένου να κάνει μία πρώτη αυτοψία και να μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς