23.3 C
Athens

Βασιλεία – Φιορεντίνα 1-3 (παρ.): Ο Μπαράκ στο 129′ την έστειλε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 62 χρόνια

Και τώρα… Πράγα! Δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός (πρώτος στο Conference) μετά από 62 χρόνια και με την ελπίδα να έχει την ίδια κατάληξη για τη Φιορεντίνα που θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες.

Οι Βιόλα στην παράταση υπέταξαν με 1-3 τη Βασιλεία και θα διεκδικήσουν δεύτερο τρόπαιο σε τελικό στη σεζόν αφού έχουν μπροστά τους και τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Ίντερ.

 

Οι Ελβετοί είχαν το προβάδισμα λόγω της νίκης με 1-2 στην Τοσκάνη αλλά είδαν τη Φιορεντίνα στο 34′ να ισοφαρίζει στο συνολικό σκορ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Γκονσάλες μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπιράγκι.

Η Βασιλεία μπόρεσε να ισοφαρίσει με τον μόνιμο σκόρερ της στο Conference, Αμντουνί, που μετά από εκτέλεση φάουλ του Πελμάρ άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και ισοφάρισε.

Ο Γκονσάλες όμως ήταν ξανά στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή (77′) για να γράψει το 1-2 και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου υπήρξε μεγάλη διακοπή λόγω έκτακτου περιστατικού στην εξέδρα των Βιόλα.

 

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πελμάρ δεν κατάφερε να απομακρύνει στο γύρισμα του Γιόβιτς και ο εντελώς αμαρκάριστος Μπαράκ από πλεονεκτική θέση με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 1-3 για να στείλει τους Βιόλα στην Πράγα. Ο Γιόβιτς μάλιστα θα μπορούσε να βάλει και κερασάκι στην τούρτα αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι κι έφυγε πλάγια.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Χιτς, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρ, Εντογιέ, Τζάκα (88′ Φράι), Μπέργκερ (106′ Μάλες), Καλαφιόρι, Ογκουστέν (81′ Ζεκίρι), Ντιούφ, Αμντουνί

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερασιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Ίγκορ (56′ Ρανιέρι), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (106′ Μπαράκ), Άμραμπατ, Καστροβίλι (120+2′ Μαντράγκορα), Μπρέκαλο (46′ Ικονέ), Γκονσάλες, Καμπράλ (91′ Γιόβιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς