23.3 C
Athens

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Έσβησε το όνειρο για Παυλίδη και Χατζηδιάκο, τα Σφυριά στον τελικό του Conference (hls)

Μια σεζόν που φαινόταν να οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή τελικά θα έχει το ιδανικό φινάλε για τη Γουέστ Χαμ, η οποία με δεύτερη νίκη (0-1) απέναντι στην Άλκμααρ εξασφάλισε την πρόκριση στον παρθενικό τελικό της ιστορίας της στο Conference.

 

Η ομάδα του Παντελή Χατζηδιάκου και Βαγγέλη Παυλίδη (αμφότεροι βασικοί) είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες και ο διεθνής Έλληνας φορ κλείστηκε εξαιρετικά από τους αμυντικούς των Σφυριών.

Κάποια μακρινά σουτ δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον καλά τοποθετημένο Αρεολά, ενώ η Γουέστ Χαμ ανέβασε ρυθμό και πλησίασε στα καρέ των γηπεδούχων μετά το 75′ χωρίς κι εκείνη να είναι ιδιαίτερα απειλητική.

Το 0-0 θα μπορούσε να είναι αρκετό για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά τελικά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορνάλς με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια διένυσε αρκετά μέτρα και πλάσαρε εύστοχα για να σφραγίσει την πρόκριση και να κλείσει το εισιτήριο για τον τελικό της Πράγας.

 

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ (85′ Ντε Βιτ), Ράιντερς, Μάινανς (70′ Ντε Βιτ), Κλάζι, φαν Μπρέντεροντ (78′ Λάντο), Κάρλσον (85′ Μέρντινκ), Παυλίδης.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά (90+5′ Ντόουνς), Μπόουεν, Μπενραχμά (75′ Φορνάλς), Αντόνιο (85′ Ινγκς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς