21.5 C
Athens

Τσιτσιπάς – Τσόριτς 2-0: Επιβλητικός ο Στέφανος, προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ρώμης! (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μια πολύ σπουδαία εμφάνιση εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του τουρνουά της Ρώμης και ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη με τον Μεντβέντεφ

Η υπεροχή του Στέφανου Τσιτσιπά (νούμερο 5) στο χώμα επιβεβαιώθηκε ξανά στη Ρώμη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προκρίνεται στα ημιτελικά του Rome Masters 1000 όπου τον περιμένει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (νούμερο 3).

 

Ο Τσιτσιπάς έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον επικίνδυνο Μπόρνα Τσόριτς (νούμερο 15) και πήρε τη νίκη και την πρόκριση με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Με δύο διαδοχικά κερδισμένα λοβ γκέιμ στα δικά του πρώτα σέρβις και με 94% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άργησε να βρει το μπρέικ που αναζητούσε και να φτάσει ιδανικά στο 1-0.

 

Μόλις στο τρίτο γκέιμ στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ και μετέφερε ακόμα μεγαλύτερο άγχος και πίεση στην πλευρά του Κροάτη που με δυσκολία κρατούσε το σέρβις του.

Παρόλα αυτά ο Τσόριτς κατόρθωσε να φτάσει σε μπρέικ για να ισοφαρίσει (4-4) αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής το πήρε άμεσα πίσω με τρομερό τρόπο για να κλείσει το ματς και να εξασφαλίσει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς