18.9 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0: Σαρωτικοί Πολίτες απέκλεισαν τη Βασίλισσα και επιστρέφουν σε τελικό Champions League!

Η Σίτι ισοπέδωσε την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης και πλέον όλοι αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χάσει αυτή τη φορά το Champions League η υπερομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα

Της χρωστούσε κάτι τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το περυσινό κάζο. Η εκδίκηση ήρθε για τη Μάντσεστερ Σίτι που εντελώς σβηστά ισοπέδωσε με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Έτιχαντ και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.

 

Την ευκαιρία που έχασε στον τελικό του 2021 την ξαναβρίσκει δύο χρόνια μετά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που είναι και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της. Από την άλλη, η… τύχη της Ρεάλ σταμάτησε στο Έτιχαντ και μάλιστα με εμφάνιση αποκαρδιωτική.

Ένα δοκάρι του Κρόος μετά από μακρινό σουτ στο πρώτο μέρος και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα ήταν τα μοναδικά που έχει να θυμάται ο Κάρλο Αντσελότι από τη Ρεάλ, η οποία εκθρονίστηκε με πολύ εμφατικό τρόπο.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έκαναν ουσιαστικά… σβηστή διαχείριση, είχαν την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει πριν συμπληρωθούν 20′ όταν ο Κουρτουά απέκρουσε εις διπλούν τις προσπάθειες του Χάλαντ από κεφαλιές.

Το προβάδισμα ήρθε στο 23ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Πορτογάλο να βγαίνει απέναντι στον Κουρτουά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Ο Πορτογάλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0. Ο Γκρίλις βρήκε τον Γκουντογκάν στην περιοχή, το πλασέ του Γερμανού κόντραρε και η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα που την έσπρωξε με το κεφάλι στην κενή εστία σε ρυθμούς… προπόνησης.

 

Το σκορ αδικούσε ξεκάθαρα τη Μάντσεστερ Σίτι που ήταν απόλυτα κυρίαρχη, δεν αισθανόταν την παραμικρή απειλή και απειλούσε με χαρακτηριστική ευκολία.

Δοκάρι και Κουρτουά σταμάτησαν ξανά τον Χάλαντ στο δεύτερο μέρος με τον Νορβηγό να μη βρίσκει δίχτυα υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις αλλά να βρίσκουν δύο συμπαίκτες του για να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Πρώτα στο 76′ ο Ακάντζι μετά το γέμισμα του Ντε Μπρόινε πήγε να πετύχει το 3-0 αλλά τον… πρόλαβε ο Μιλιτάο και στο φινάλε ο Άλβαρες που μετρούσε λίγα δευτερόλεπτα στο χορτάρι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (84′ Φόντεν), Γκουντογκάν (79′ Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάλαντ (89′ Άλβαρες)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (80′ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80′ Τσουαμενί), Μόντριτς (63′ Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε, Κρόος (70′ Ασένσιο), Ροντρίγκο (81′ Θεμπάγιος), Βινίσιους, Μπενζεμά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς